Senát Parlamentu České republiky

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.03.2013 15:54:09

Valdštejnská zahrada se otevírá pro veřejnost

Valdštejnská zahrada se otevírá pro veřejnost

Od počátku dubna mohou zájemci z řad veřejnosti opět navštívit Valdštejnskou zahradu.

Po dlouhé zimě se se začátkem jara probouzí i nová květena, návštěvníci se tady mohou těšit, mezi jiným, na nově vysázené pomněnky a tulipány. Jaro s sebou přináší i nové zvířecí přírůstky, voliéra výrů proto v naději očekává, že se jejich osmičlenná skupinka rozroste. Na cestičkách v parku se volně prochází sedm pávů a uprostřed jezírka se zahnízdily slípky zelenonohé.

Příjemnou atmosféru zahrady si mohou návštěvníci vychutnat v dubnu, květnu a říjnu každý všední den od 7.30 do 18.00, o víkendech a státních svátcích od 10.00 do 18.00. Od června do října bude zahrada přístupná o hodinu déle.

Do krásné barokní zahrady, která přiléhá k Valdštejnskému paláci, sídlu Senátu, je vstup zdarma. To se týká rovněž kulturních akcí, které v zahradě připravuje ve spolupráci s jednotlivými senátory Kancelář Senátu.

Denně je pro veřejnost otevřena také Výstavní síň a Trčkovská galerie, v dubnu, květnu a říjnu od 10.00 do 17.00, od června do října do 18.00. V Trčkovské galerii je k vidění stálá výstava protokolárních darů. Ve Výstavní síni je až do 24. dubna umístěna expozice „Rackové s křikem poletují kolem mne“. Následovat bude výstava „Obuv, oděv, design“, která bude přístupná do 23. června. Poté si budou moci návštěvníci prohlédnout také výstavy „Pravoslavné ikony“, „Slavné vily Čech, Moravy a Slezska se vrátily z Bruselu“.

Návštěvníky také zajisté potěší, že mohou od začátku dubna zavítat o víkendech do Valdštejnského paláce a prohlédnout si jeho skvostné historické prostory. Ty jsou o víkendech a státních svátcích přístupné od 10.00 do 17.00, od června do října pak o hodinu déle.

Upozorňujeme všechny návštěvníky Valdštejnské zahrady na probíhající stavební práce a prosíme o zvýšenou opatrnost a dodržování bezpečnostních pravidel a pokynů. Děkujeme za pochopení.

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama