Adam B. Bartoš

  • ND
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.04.2014 9:43:42

Dobrá politika, dobré pivo. ND jako strana pro správné Čechy

Dobrá politika, dobré pivo. ND jako strana pro správné Čechy

NE Bruselu - Národní demokracie (ND) svoji pátou tiskovou konferenci "vysílala" z hospodského prostředí. Tam se musela uchýlit poté, co ji jako "extrémistickou" vykázal z dosavadních prostor v Revoluční ulici starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký (TOP 09)

NE Bruselu - Národní demokracie (ND) svoji pátou tiskovou konferenci "vysílala" z hospodského prostředí. Tam se musela uchýlit poté, co ji jako "extrémistickou" vykázal z dosavadních prostor v Revoluční ulici starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký (TOP 09).

"Pan starosta Lomecký svým rozhodnutím poškodil naši stranu v předvolební kampani a zneužil pravomoci veřejného činitele. Vyzvali jsme ho otevřeným dopisem k nápravě stavu, ale ani se neobtěžoval odpovědět," konstatoval předseda ND Adam B. Bartoš.

Strana podle něho zvažuje další kroky, včetně právních. Jde totiž o svobodu slova, kterou Lomecký znemožňuje a která je zároveň důležitým tématem NE Bruselu - Národní demokracie.

Dvojka kandidátky ND Daniel Solis promluvil o současném dění na Ukrajině a zkritizoval prohlášení generálního tajemníka NATO Anderse Fogh Rasmussena. Ten ve svém videoblogu z čtvrteční návštěvy Prahy tvrdě zaútočil na Rusko a odvolával se přitom na českého prezidenta a ministerského předsedu.

"Chtěl bych se zeptat Miloše Zemana a Bohuslava Sobotky, zda pověřili pana Rasmussena, aby se stal jejich mluvčím," pozastavil se Solis nad tím, že dánský občan a nikým nevolený úředník hovoří jménem českých ústavních činitelů.

Solis zároveň informoval o blahopřejném dopise ND předsedkyni francouzské Národní fronty Marine Le Penové u příležitosti výtečných výsledků její strany v nedávných komunálních volbách a o pozvání do Prahy, které jí bylo tlumočeno.

NE Bruselu - Národní demokracie podobně oslovila i maďarský Jobbik, který ve víkendových sněmovních volbách uspěl s historickým ziskem přes 20 procent, za což si ihned vysloužil tvrdou kritiku z Evropy a Izraele. Podle místopředsedy ND Ladislava Zemánka přitom maďarská strana nehlásá nic, za co by se skuteční vlastenci z jiných zemí měli stydět.

"Tytéž hodnoty a tytéž cíle máme i my. Jobbik obhajuje národní zájmy, akcentuje tradiční hodnoty, brání rodinu proti homosexualismu, eutanázii, potratům, homoadopcím, vystupuje proti globalizaci, žádá vystoupení země z EU a otevřeně hovoří o nebezpečí sionismu pro Západ a celý svět," pochválil Zemánek programové body Jobbiku, které s ním ND sdílí.

NE Bruselu - Národní demokracie také představila grafickou podobu předvolebního plakátu a jeden z prvních spotů (http://www.youtube.com/watch?v=0Rc9g1FF9XQ&list=UUqVXKYu0cZD-qeXF3Nz7Xrw). Plakát zve k "referendu o EU" a pracuje s výraznou symbolikou sv. Václava bojujícího s bruselskou nestvůrou. Kandidátka ND byla řádně zaregistrována a jde do voleb s vylosovaným volebním číslem 4.

Adam B. Bartoš – předseda, Ladislav Zemánek - místopředseda

www.nebruselu.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama