Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.06.2017 21:59:00

Z desítek žádostí o finanční podporu jsme pečlivě vybírali

Z desítek žádostí o finanční podporu jsme pečlivě vybírali

Městská část Praha 2 poskytne celkem 3,24 milionů korun na podporu sociální a sociálně zdravotní oblasti.

 Rozhodli o tom zastupitelé Prahy 2 na svém dnešním zasedání, kde schválili přidělení grantů a dotací i výši finanční podpory jednotlivým projektům.

Z patnácti předložených žádostí o grant zastupitelé dnes rozhodli o přidělení finanční podpory šesti z nich, které pomáhají usnadnit život nejohroženějším skupinám obyvatel Prahy 2. Je mezi nimi např. Nadační fond Krása pomoci, Diakonie ČCE – Středisko křesťanské pomoci, občanská poradna Společnou cestou nebo z. s. Pro Dialog, který pracuje s rodinami s ohroženými dětmi.

Podpora městské části směřuje i k výjimečným projektům organizací, které v sociální oblasti poskytují nadstandardní služby. Jedná se v prvé řadě o spolek Akord, který zajišťuje osamělým seniorům a zdravotně postiženým občanům Prahy 2 bezplatnou terénní asistenční službu tak, aby mohli setrvat v domácím prostředí za důstojných podmínek. Tuto službu denně využívá v průměru 6–9 klientů. „Z několika desítek žádostí o finanční podporu jsme pečlivě vybírali organizace, u kterých máme jistotu, že nezištně a obětavě pomáhají občanům Prahy 2. A že se zaměřují na ty, kteří to potřebují nejvíce, tedy mladé lidi se zdravotním postižením, seniory nebo děti ohrožené vyhroceným konfliktem mezi rodiči v době rozvodu,“ upřesnila místostarostka Prahy 2 pro sociální oblast Alexandra Udženija.

V celkové částce jsou zahrnuty i účelové dotace ve výši 1,67 milionů korun. Budou rozděleny mezi denní stacionář Akord včetně jeho Fyzioterapeutického centra, spolek Barevný svět dětí, DDM Praha 3 – Ulita na provoz nuselského nízkoprahového klubu pro děti a mládež Beztíže2 a obecně prospěšnou společnost Lemniskáta – život bez bariér.

Celkem bylo přijato 37 žádostí o grant od organizací působících v sociální a sociálně zdravotní oblasti. O deseti z nich rozhodli už dříve radní Prahy 2, projekty nad 50 tisíc korun schvalovali dnes zastupitelé.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama