Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.12.2017 18:34:00

Euro pro nás není aktuálně úplně výhodné

Euro pro nás není aktuálně úplně výhodné

Komentář předsedy dnutí ANO na facebookovém profilu ke vstupu do ERM 2

 Tomuhle už fakt neuvěříte. V den, kdy podávala demisi vláda Bohuslava Sobotky, ještě ten poslední den na poslední chvíli projednávala materiál ČR o eurozóně, který tam podstrčil Úřad vlády. Poslední den. Ministři by si měli dát maximálně tak chlebíčky, skleničku sektu a navzájem si popřát. To je tak maximum, co mají v poslední den dělat. Místo toho se rozhodli, že nás už v podstatě bez mandátu nesmyslně posunou k euru.

Už od léta se Sobotkův úřad vlády snaží protlačit, aby vláda schválila, že vstoupíme do ERM 2, což by pro naši zemi znamenalo pevné kurzy a to, že v podstatě v určitém horizontu vstoupíme do eurozóny a nejde s tím nic dělat. Což je fakt neuvěřitelné.

Jak víte, euro nechceme. Kdyby pan Sobotka uměl aspoň jeden cizí jazyk, tak by možná zjistil, že i mnoho ministrů z eurozóny vám řekne, že eurozóna je úplně jiná dnes než třeba před devíti lety a že je logické, že chceme teď počkat, jak se euroskupina posune v příštím roce, který bude kritický.

Ano, chceme se účastnit diskuse a formovat pravidla, jsme ve velmi dobré ekonomické kondici, ale proč máme vstupovat někam, kde pravidla neplatí pro všechny stejně? Proč máme vstupovat do nějakého projektu, kde jsou i země, za jejichž dluhy musí ti úspěšnější ručit, nebo dokonce platit jejich dluhy?

Podle mě pro nás prostě euro není aktuálně úplně výhodné. Dělat to z politických důvodů mi nedává smysl. Vliv v EU fakt neztratíme. Ten budeme ztrácet, když nebudeme aktivní, když nebudeme prosazovat svoje návrhy a když přestaneme hájit svoje zájmy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama