David Kádner

  • Nová Ves v Horách
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2013 11:32:51

Do EP musíme zvolit zkušené lidi, kteří za nás budou bojovat

Do EP musíme zvolit zkušené lidi, kteří za nás budou bojovat

Analytická studie think-tanku Evropské hodnoty ukázala, že čeští europoslanci v aktivitě zaostávají za svými kolegy.

"Problém v neaktivitě europoslanců vidím v tom, že jsou 'uklizeni' z velkých stran na teplá místa mimo naše média," komentuje výsledky studie lídr hnutí Úsvit v Ústeckém kraji David Kádner.

Chybou je, že na členy Evropského parlamentu nikdo příliš nevidí a neví, co tam vlastně dělají. "Právě veřejnoprávní televize by ale měla dělat osvětu o tom, co je vlastně úkolem europoslanců, kteří jsou pro náš stát velmi důležití. Měli by za nás v Evropě bojovat. Místo toho se Česká televize stará o poslance parlamentu a spíš než jejich opravdovou činnost řeší, zda mají dost peněz na zaplacení svých dluhů a podobné nesmysly," upozorňuje starosta Nové Vsi v Horách David Kádner.

Jedním z viníků současného stavu jsou tedy právě média, která neinformují širokou veřejnost o tom, proč vlastně máme europoslance, co je jejich úkolem, a jak svou práci plní nebo neplní. Je potřeba začít o tom mluvit a začít se zajímat o skutečnou práci těchto lidí. Jen tak může nastat změna a budou nás třeba konečně zastupovat lidé, kterým opravdu jde o naši zemi a poctivou práci.

"Opět budou velmi důležité volby, v květnu příštího roku, kdy budeme mít v rukou tu moc zvolit lidi, kteří mají zkušenosti, přehled a elán. A hlavně jsou to ti správní bojovníci, které tolik potřebujeme. Já sám jsem se s několika takovými lidmi setkal, když jsem projížděl spolu s příznivci hnutí Úsvit náš kraj," říká Kádner.

"Čím dál tím víc se na těchto jednotlivých tématech přesvědčuji o tom, že opravdu jediným možným řešením je přímá demokracie jakožto komplexní změna systému," dodal lídr krajské kandidátky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama