Doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D.

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.02.2024 10:03:00

Ministr Výborný a závan stalinských dob

Ministr Výborný a závan stalinských dob

Ministr zemědělství lidovec Marek Výborný prohlásil 12. 2. 2024 na CNN Prima v rozhovoru o protestu zemědělců, že by bylo zajímavé se podívat na miliony dotací, které pobírá firma Zdeňka Jandejska.

Zdeněk Jandejsek je zemědělský podnikatel, předseda Agrární komory v letech 2017-20 a mluvčí protestu zemědělců proti vládě Petra Fialy, plánovaného na pondělí 19. 2. 2024. To je důvod nelibosti ministra vůči Zdeňku Jandejskovi. Když jsem tento ministrův výrok uslyšel, vzpomněl jsem si na stalinské praktiky z dob likvidace svobodného podnikání v zemědělství po roce 1948. Kdo nechtěl vstoupit do družstva, byl často předmětem státní šikany, neustálých kontrol s tím, že se vždy něco najde a pak se s takovým neposlušným sedlákem vládní složky vypořádaly v soudním procesu za neplnění povinných dodávek, neplnění ohlašovacích a evidenčních povinností atd. Prostě kdo politicky vadil a vládě nepatolízal, byl likvidován.

Ještě když byl Marek Výborný v opozici, kritizovali lidovci i jiní pochybnou praxi finančních a celních úřadů, jež zaklekávaly na vybrané podnikatele. Finančně je zlikvidovaly a až po čase se ukázalo, že šlo o zneužívání moci finanční správou. Výrok Marka Výborné má vyvolat atmosféru strachu mezi zemědělci s cílem odradit je od protivládních protestů. Je to nejhorší politické dno od listopadu 1989. Všichni lidé mají právo na protest proti vládě. Toto právo mají i zemědělci. Nenechme se zastrašit mocenskými výroky ministrů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama