Dr.Dr. Jan N. A. Berwid-Buquoy

Dr. et Dr. Jan N.A, Berwid-Buquoy
  • KDU-ČSL
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.10.2021 18:14:33

Andrej Babiš alias Poražený vítěz

 Andrej Babiš alias Poražený vítěz

Francouzské lidové rčení nám říká: „Volby nic nezmění, jinak by byly zakázané. Prasata se střídají, koryto zůstává...“ Myslím si, že tento lidový, francouzský objev lze použít, bez nadsázky, kdekoli na světě.

Normal 0 21 false false false DE X-NONE X-NONE

   Výše uvedený nápis v originále  „Les élections ne changeront rien, sinon elles seraient interdites. Les cochons se relaient, l'auge reste“ se objevil asi před deseti lety na radnici v přístavu Pas de Calais, než ho zakrátko odstranila přivolaná policie. Tento svět jakoby stál na hlavě!

Protože všem politickým stranám v ČR bylo nad slunce jasné, že příští volby rozhodnou voliči ve prospěch Babiše a jeho ANO, přišly opozičná strany na to jak voliče obelstít a tak se proti Babišovi spojily pod heslem „Spolu“.

   Protože Babiš je proti nim multimiliardář, dalo by se marxisticky říci „Proletáři všech zemí spojte se!

 Pokud si čtenář dobře vzpomíná, žili jsme pod tímto heslem 42 let – a nebyly to v žádném případě krásné časy...

Ve všech zemích západní hemisféry je to, co učinilo „Spolu“ přísně zkázané a jedná se tím o podvod na voliče.

 Koalice jsou přípustné pouze po volbách, aby se tím zabránilo koalicím se stranami, které nedosáhly nutných 5% pro vstup do parlamentu. Pakliže se sjednotí všechny strany pod jménem „Spolu“, tak toto pravidlo neplatí. Dovolil bych si dokonce tvrdit, že tento počin je protiústavní (Listina základních práv a svobod, článek 1, Princip rovnosti).

 Navíc, opoziční strany nepředložily voličům žádný přesvědčivý politicko-hospodářský program, který by mohl čestně a důvěryhodně konkurovat ANO.

   Takřka denně vysílaly do éteru, vůči Babišovi, výčitky kvůli „Čapímu hnízdu“ a koupě zámku ve Francii. Tato argumentace mi připomíná výčitky prezidenta Edvarda Beneše vůči Janovi Baťovi, krátce před nástupem totalitního komunizmu...

    A to má být v současnosti ukazování cesty vpřed pro celý český národ?

 Dovolte mi, abych při této příležitosti citoval „otce německého hospodářského zázraku“ kancléře Ludwiga Erharda: „Komplexy závisti, kterými my Němci trpíme, hrají v našem životě významnou roli. Úspěch a přednosti toho druhého nás připravují o klidný spánek.

   Závist je nadčasová a bez hranic. Je ukázkou lidské slabosti a neschopnosti. Kdo chce mít úspěch musí se velkým obloukem vyhýbat závistivcům, neboť jejich logika neumí budovat, je kontraproduktivní a nadmíru destruktivní.

Jinak, do se provinil úspěchem musí si nést následky sám. Úspěch se zásadně neodpouští. Závist a zášť dominují!  A to nejen v Česku.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama