Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.09.2017 10:07:41 - Labuť

Co je víc ochrana majetku nebo ochrana zloděje?

Jsem přesvědčený, že kdyby okradený mohl legálně ukázat fotku zloděje, kterou má například z kamer, jednak by to usnadnilo dopadení pachatele a hlavně by jich ubylo. Víte, kolik lidí krade třeba v obchodech? A ti lidé často bydlí nedaleko. Myslím, že by si takovou ostudu odpustili, kdyby je někdo takto veřejně obvinil – a to právem. Kamera většinou jasně zachytí, zda dotyčný kradl nebo ne. Neplatí tedy žádná presumpce neviny. Proč nikdo-aspoň myslím-nepředložil nějaký zákon, který by tohle řešil? Musí to za českou justici rozhodnout až ta evropská? Proč?!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.09.2017 18:39:48 - Ing. Antonín Seďa
 Problém v uvedeném případě byl ten, že okradený vše správně nahlásil na policii a teprve pak fotku zveřejnil. To ovšem pokutoval Úřad pro ochranu osobních údajů. Oosbně si myslím, že máte pravdu a bude nutno zákon upravit tak, aby pachatel vždy tahal za kratší konec provazu. Je to také o výkladu zákona, kdy zákonodárce rozhodně neměl na mysli krýt pachatele. Možná, že by stačilo upravit vyhlášku k danému zákonu, ale uvidíme, co se stím dá udělat.