Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.04.2015 23:14:28 - Lotr Babinský

Co říkáte na Drábkování Pražské krávy

Národohospodářská fakulta VŠE ve spolupráci s časopisem TÝDEN pořádají v úterý 14. dubna od 18. hodin diskuzní seminář na téma „Budoucnost české sociální politiky.“ ,, Na semináři vystoupívší: Mgr. Michaela Marksová , zabučela toto........
"Je mi jasné, že je to trochu rouhavá myšlenka, přesto ji vyslovím nahlas. Například vdovské důchody vnímám coby prvorepublikový přežitek. Věřím, že někdy v budoucnosti budou zrušeny," uvedla ministryně. Institut pozůstalostních důchodů prý měl smysl ve společnosti, kde muž pracoval a žena byla v domácnosti. V současnosti už to ale moc neplatí. "Ženy nyní už nejsou tolik odkázané na příjem muže," dodala ministryně.......http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/marksova-vdovske-duchody-jsou-prvorepublikovy-prezitek_339999.html#.VTQWJ5NttUM ......

Bože to jste to nemohl říci před volbama s jakými Pražáky se spřáhnete a že tak s důchodci vyjebete? Jako Zlínák bych svůj hlas Vám nehodil.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.04.2015 10:27:16 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za dotaz. I když nejsem členem sociálního výboru, tak se jako sociální demokrat sociální politikou zabývám. A proto mohu říci, že v ČSSD se nediskutuje o zrušení vdovských důchodů a já v současné době s paní ministryní nesouhlasím. Nicméně v rámci gendrově vyvážené společnosti si dovedu představit, že v budoucnu může dojít k omezení vyplácení vdovských důchodů, ale to za splnění několika podmínek. Tou první je, aby výše odměňování žen byla srovnatelná s muži. Tou druhou je, že žena - vdovkyně by se nedostala, zejména pokud pečuje o děti, do sociálních problémů. Tou třetí je problematika mladých vdov. Dá se řešit mnohé, ale vše mimo jiné souvisí i s vlastní penzijní reformou, která se připravuje. Problémem jsou totiž daleko nižší důchody žen, jejichž výše někdy nestačí ani na zajištění základních potřeb, pokud žena ovdoví. Takže shrnuto a podtrženo, v současné době nemusíte mít obavu ze zrušení vdovských důchodů. Uvidíme, co přinese reforma sociálních služeb a důchodová reforma, pokud budou přijaty. Já za sebe mohu slíbit, že danou problematiku sleduji a budu sledovat i nadále.