Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.10.2015 9:03:54 - Katka L.

Co se stane, až Evropané se naštvou a přestanou platit daně? Z čeho pak EU bude platit imigranty?

Evropané se vyjádřili....u nás v ČR je nechce přes 85% lidí, v Německu 95% lidí (dle politiky Merkelové ohledně uprchlíků), v jiných státech to bude podobně.....Rozpadne se úplně EU? Anglie chce vystoupit, pak RAkousko atd...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.10.2015 19:38:19 - Ing. Antonín Seďa
Nemyslím si, že většina občanů v členských zemích EU chce vystoupit z Evropské unie. Současná situace s nezvládnutou migrační krizí a záběry krutostí bojovníků IS sice nahrávají odporu vůči EU, ale zapomínáme, že EU je i Česká republika. Jediným příjmem každého veřejného či státního rozpočtu jsou daně. EU je placena sice z daní také, ale platbami přes národní státy. Takže to by museli lidé přestat platit daně například v naší zemi či vláda by přestala posílat peníze do Bruselu. V současné době platíme do Bruselu méně než z EU čerpáme, ale růstem životní úrovně se můžeme stát čistými plátci. Souhlasím s tím, že EU a zejména EK podcenila migrační krizi a ukázalo se, že i řada placených institucí EU, například Frontex nebyl připraven na tuto situaci. Podle mého názoru je dobře, že jsme členy EU, ale zároveň je nutno EU reformovat a zefektivnit. Nemyslím si, že se EU rozpadne, to by se musela změnit celá politická reprezentace v jednotlivých členských zemí Evropské unie.