Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.10.2015 10:13:17 - Pat a Mat

Dobrý den

Chtěl bych se zeptat na toto:Po přečtení knih-Brzezinského-Velké šachovnice a Friedmanovy-Příštích sto let/jistě oby pány znáte/ jsem na rozpacích-z toho,že píšou takové knihy ve kterých nepokrytě píší o snaze US ovládat svět a to jakýmkoli způsobem a popisují pečlivě strategie,jak toho dosáhnout,které se potvrzují z drtivé většiny?Co vy na to?Děkuji za odpověd!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.10.2015 8:49:50 - Ing. František Laudát
Dnes lze napsat cokoliv a jazykem na první přečtení velmi přesvědčivým. Stačí číst knihy ufologů, některých "historiků", atd...Proto bych byl velice opatrný. Ale na druhou stranu, velké státy mají velké ambice. A někdy velice nevybíravé. Proto bych doporučoval držet se zemí, se kterými máme doposud dobré historické zkušenosti a jsou aktuálně demokratickými zeměmi. Proto nechápu dnešní rusofily. Sovětský svaz řízený Rusy nás okupoval a dnes Rusko není demokratickou zemí. Není ani zemí prosperující. V tuto chvíli parametry demokracie a prosperity nejlépe naplňují - západní Evropa, USA, Kanada, Japonsko a několik dalších zemí. Těch bychom se měli držet. Samozřejmě, ani nejvyspělejší země nejsou imunní vůči pomatencům, hlupákům a lidem s mocenskými sklony. Musíme ale koukat, jak se s  takovými
umí dotyčná společnost vypořádat.