Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.04.2014 9:07:26 - Žánlik

daně

Co jako opozice říkáte na návrh na zavedení třetí sazby daně z přidané hodnoty? A souhlasíte s tím, jak nastavila daňové sazby vláda v minulém volebním období? Jak se říká, jedinou jistotou v životě jsou daně a smrt. Jak ale zřídit, aby byly vybírány ku prospěchu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.04.2014 10:50:37 - Ing. František Laudát
Zásadně nesouhlasím. Minulé vlády směřovaly k postupnému zavedení jedné sazby. Jednak je to pro všechny jednodušší, zabraňuje to  manipulaci se sazbami, omezuje podvody a falšování odvodů. Jsem zvědavý, jestli po zavedení třetí snížené sazby na knihy  skutečně dojde k jejich zlevnění. Na Slovensku tento proces  proběhl a knihy nezlevnily. U léků asi bude situace jiná. Marže u některých druhů jsou údajně pohádkové. Výběr daní za ministra Kalouska se začal zlepšovat. DPH patří k nejlépe vybíraným daním.  Tak snad ještě lepší činnost  finančních úřadů. Ale větší úniky jsou u spotřební daně. Tam to padá na vrub zejména celních úřadů.