Ing. Hana Orgoníková

Hana Orgoníková zemřela 5. června 2014 v Hradci Králové
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.10.2011 20:11:00

K věci

K věci

Zúčastnila jsem se 15. Konference Forum 2000 na téma Demokracie a právní stát a nelitovala jsem. Světové kapacity z oblasti práva a ekonomiky se zamýšlely nad vývojem demokracie a práva ve státech 21. století.

Podle těchto kapacit by mělo jít o století lidskosti, o snahu vzdělávat společnost a o sociální smír. Není tomu tak, a to také na konferenci zaznělo. Podíváme–li se na naši vlast tímto prizmatem, pak někteří  ze současných vládců se domnívají, že moc je právo.

Přitom vláda by měla být zodpovědná, měla by vycházet z ústavy a nemanipulovat s ní. Ústava je totiž zárukou pro občany, aby věděli, o co se mohou opírat a co jim nesmí být upřeno.

Demokracie zajišťuje právo jednotlivci, ale každý je musí chápat v souvislostech k ostatním lidem. Jinak bychom se mohli dočkat doby, že nápis na zástavě prezidenta republiky „Pravda vítězí“ bude vypárán a nahrazen nápisem „Pravdu má ten, kdo vítězí“.

S úctou a přátelsky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama