Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.08.2017 14:11:48

V Zidenicích bezpečněji, ale neusněme na vavřínech

V Zidenicích bezpečněji, ale neusněme na vavřínech

Tragické události, k nímž došlo v Barceloně, se mohou opakovat kdekoliv jinde na světě, kde se schází lidé. Na to musíme pamatovat I u nás v Židenicích a trvale usilovat o další zvýšení bezpečnosti občanů a veřejného pořádku.

 

Volal mně nedávno občan Židenic, důchodce, a strašně si pochvaloval, co se pro občany v tomto volebním období všechno udělalo na poli bezpečnosti. Pamatoval na chvíle, kdy byla v Židenicích u vesla sociální demokracie, že se tenkrát neodvážil po setmění ani vystrčit nos z paneláku. „Jak by také ne,“ říkal, „starali se jen o sebe a občan jim byl putna..“  Zato nyní si rád vyjde vyvenčit psíka do nově zbudovaného psího výběhu v parku na Bubeníčkově, a to i ve večerních hodinách. A přitom se nemusí potkávat s různými asociálními živly, přespávajícími v reliktech stánků kousek pod Starou osadou. A jak příjemné je třeba zajít si večer do restaurace Svitavská rychta na jedno a nebýt při odchodu obtěžován zarostlými muži žebrajícími o pár drobných.

Vzpomněl jsem si na tento rozhovor, když jsem si dnes četl články o teroristických útocích ve Španělsku. A uvědomil jsem si, jak je důležité nadále pečlivě monitorovat bezpečnostní situaci i u nás v Židenicích a usilovat o posílení počtu příslušníků policie, městské i státní, k zajištění bezpečného a klidného života občanů.

Kriminalita v Židenicích v tomto volebním období významně poklesla, lidé se cítí bezpečněji, centrum Stará osada už není jen místem konečné zastávky tramvaje, ale stává se i jakýmsi pulzujícím centrem života občanů v Židenicích.

Přesto, nebo právě proto je potřeba mít na mysli, že to, co se stalo v Barceloně, může se klidně stát kdekoliv jinde ve světě, Židenice nevyjímaje. Centra, kde se schází občané, jsou v takových případech první na řadě. Apeluji proto na bezpečností složky, aby věnovaly této skutečnosti maximální pozornost, aby nepodceňovaly jakékoliv projevy podezřelého chování a aby svou trvalou přítomností na Staré osadě i v dalších centrech zvýšeného pohybu občanů garantovaly bezpečnost a pořádek. Předpokladem je i kvalitní fungování bezpečnostních kamer, ale i všímavost občanů a jejich spolupráce s bezpečností v případě výskytu podezřelých osob.

Bezpečnost občanů patří k prioritním úkolům naší současné židenické koalice, v níž hraje KDU-ČSL významnou roli, a bude tomu tak i nadále.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama