Ing. Jan Mládek, CSc.

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.08.2016 18:50:00

Víkend trávím v olympijském parku

Víkend trávím v olympijském parku

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek se rozhodl v sobotu 13. srpna v 17 hodin navštívit technologický park MPO v rámci Olympijského parku Rio—Lipno.

"Slyšel jsem, že o naši prezentaci je obrovský zájem, proto jsem se rozhodl víkend s rodinou strávit právě v tomto olympijském parku a přesvědčit se o tom na vlastní oči,"uvedl ministr Jan Mládek. V parku zůstane až do nedělního odpoledne, kdy pokřtí speciálně upravený motocykl pro zdravotně postižené.

Ve stánku MPO, který je od 5. srpna do 21. srpna otevřen přímo u hlavního vchodu do olympijského parku, poskytlo Ministerstvo průmyslu a obchodu prostor pro ukázky prací a výukových trenažerů studentů jihočeských středních a vysokých škol. Jeho cílem je spojit sportovní vyžití s podporou technického vzdělávání. Proto uvnitř na návštěvníky čekají především zábavné disciplíny na pomezí sportu a vyspělých technologií.

Box, bowling a řadu dalších sportů si ve stánku MPO zkoušeli účastníci hlavně na konzoli Xbox se senzorem Kinect Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích. Její tým tu vede Miroslav Vovesný z Projektového a inovačního centra VŠTE. "K tomu, abyste mohli sportovat, vlastně stačí pouze postavit se před obrazovku se senzorem a pak už musíte zapojit svou hlavu, ruce a nohy a vlastně celé tělo. Je to ideální způsob, jak mladým lidem představit možnosti techniky, ukázat, že technologie nemusí být nudné, a zároveň je pořádně rozhýbat, " uvedl Miroslav Vovesný. VŠTE tu představuje i 3D tiskárnu, která například tiskla funkční píšťalky pro sportovní rozhodčí.

Střelecký trenažer, respektive laserový simulátor střelby, tu představuje Střední odborná škola strojní a elektrotechnická z Velešína. Lekce laserové střelby tu s velkou trpělivostí poskytuje ředitele školy Milan Timko.

Hned vedle si návštěvníci na trenažerech kol pro výrobu elektřiny mohou vyzkoušet, kolik energie a úsilí je třeba na to, aby se rozsvítila žárovka nebo roztočil ventilátor. Na výrobu trenažerů použili studenti VOŠ, SPŠ a střední odborné školy řemesel a služeb ze Strakonic rámy z vyřazených jízdních kol a samozřejmě svoje znalosti. Trenažer naměří, kolik návštěvní vlastním pohonem vyrobili elektřiny, kolik by ujeli kilometrů, jakou rychlostí, i co tento pohyb dělá s lidským tlakem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama