Ing. Jaroslav Faltýnek

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.02.2014 10:17:17 - veronika.cihelková

sběratel funkcí?

Přijde vám v pořádku vykonávat více jak dvacet významných placených funkcí? A proč jste chtěl i do sněmovny, když si pak nenajdete ani čas komunikovat s občany? A co je horší, je rekordní nezaměstnanost, ale vám není trapné sedět na tolika židlích? Nebo si myslíte, že jste nenahraditelný? Jak mají absolventi získat slušnou práci, když dobrý flek si každý drží pro sebe? Kdyby funkce zvládal nic neřeknu, ale prostě to nejde. Pracovní doba je minimálně 8 hodin a den má jen 24 hodin...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.02.2014 11:16:24 - Ing. Jaroslav Faltýnek
Dobrý den paní Cihelková, omlouvám se za pozdní odpověď,ale teď jsem dorazil domů. Za prvé nezastávám dvacet významných placených funkcí. Nesmíte věřit všemu co píšou v novinách. Prosím akceptujte, že jsem 30 roků pracoval v soukromých firmách a je věcí vlastníků těchto firem, kterými funkcemi svého zaměstnance pověří. Posledních 13 roků jsem pracoval ve skupině Agrofert a tam jsem působil v mnoha společnostech a bylo jich určitě v čase více než 20, v orgánech těchto firem, jako zástupce akcionáře. Pokud se týká mého působení v politických funkcích, byl jsem v uplynulých 25ti letech od revoluce zastupitelem a radním města Prostějova a zastupitelem Olomouckého kraje. Těmito funkcemi jsem se neživil, nejsou to funkce placené, odměna tam je symbolická. Ostatní funkce o kterých jsem se dozvěděl jako Vy z novin, jsou nesmysly. Jako např.šéf Agrární iniciativy, atd. ano jsou to neformální funkce, které vyplývaly z mé práce.

Pokud se týká současného stavu, tak postupně opouštím funkce v orgánech soukromých společností skupiny Agrofert, kdo mně nahradí je věcí akcionáře.

Takže se moc omlouvám, ale nevěřte prosím nesmyslům v novinách a raději, než budete dělat své závěry, tak se prosím zeptejte přímo. Na blbosti v médiích nereaguji, ale jsem rád, když můžu odpovědět konkrétnímu člověkovi.

Děkuji Jaroslav Faltýnek