ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.03.2010 19:28:00

Přilákáme investory

Přilákáme investory

V Moravskoslezském kraji řešíme ovzduší i nezaměstnanost

„Vytváříme tlak na velké znečišťovatele, aby pořizovali nové technologie, které jsou šetrnější k životnímu prostředí. Ale ten tlak musí být úměrný, neboť velcí znečišťovatelé jsou také velkými zaměstnavateli,“ říká hejtman Moravskoslezského kraje Jaroslav Palas.

„Nejvyšší nezaměstnanost v kraji je na Karvinsku a na Bruntálsku, kde už je v tuto chvíli kolem 17 procent. Na Karvinsku v tuto chvíli připravujeme novou průmyslovou zónu. Chtěli bychom společně s naší budoucí sociálně demokratickou vládou připravit systém pobídek, který by opět lákal do kraje nové investory,“ přiblížil Jaroslav Palas.

„Velcí znečišťovatelé jsou třetinou problému špinavého ovzduší. Ten vznikal dvě stě let a nikdo ho neřešil… My vytváříme tlak na velké znečišťovatele, aby pořizovali nové technologie, které jsou šetrnější k životnímu prostředí a příznivější pro obyvatele ostravské aglomerace. Nastavili jsme znečišťovatelům limity, které musejí v určitém čase splnit a investovat do nových technologií. Z druhé strany, ten tlak musí být úměrný, neboť velcí znečišťovatelé jsou také velkými zaměstnavateli a plátci daní. Tedy takový, aby měli motivaci a aby nám neodešli do jiných destinací,“ řekl Jaroslav Palas.

Dotkl se také oblasti dopravy. „V příštích dnech budeme jednat na krajském úřadu s členy vlády, s ministrem dopravy a premiérem, s cílem najít prostředky na to, abychom dobudovali, co je naplánováno v dopravní infrastruktuře – především obchvaty velkých měst,“ zakončil hejtman.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama