ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.05.2010 20:06:00

Rozhodne dnešní noc

Rozhodne dnešní noc

Z dnešního jednání povodňové komise Moravskoslezského kraje.

Hejtman kraje Jaroslav Palas svolal na dnešní dopoledne v pořadí již čtvrté jednání Povodňové komise Moravskoslezského kraje, a to s ohledem na trvající nepříznivé počasí a povodňovou situaci.

Jak bylo již avizováno v předcházející noční tiskové zprávě, měla „o dalších opatřeních, která je nutné přijmout v zasažených oblastech rozhodnout dnešní noc. Proto se hejtman kraje na dopoledním jednání komise (po důkladné analýze dostupných dat a na základě žádostí starostů obcí s rozšířenou působností Karviná a Bohumín) rozhodl vyhlásit na Karvinsku a Bohumínsku dnes večer od 21:30 hodin stav nebezpečí (krizový stav), který by měl následně trvat po dalších 30 dnů.

Zda bude nakonec krizový stav vyhlášen pouze na tyto dvě oblasti či zda dojde k rozšíření o další oblasti, jakož i konkrétní informace o krizových opatřeních, bude uvedeno v připravovaném Rozhodnutí hejtmana Moravskoslezského kraje o vyhlášení stavu nebezpečí. Hejtman kraje na dnešní večer svolává Krizový štáb Moravskoslezského kraje, který nahradí povodňovou komisi. Touto změnou dojde k pružnějšímu řízení záchranných prací. Jak uvedl Jaroslav Palas „za stavu nebezpečí hejtman vydává rozhodnutí, která umožňují krizovým štábům ve zmíněných oblastech promptně reagovat. Celé řízení se tak stane operativnější nejen z pohledu současnosti, ale i budoucího odstraňování následků povodně." Závěrem bychom rádi informovali veřejnost o zprovoznění krizové linky pro občany (humanitární pomoc), kteří chtějí přispět nebo pomoci obyvatelům postižených povodní: Telefon: 950 730 730 E-mail: povoden@hzsmsk.cz

Pavel Olšovský, odbor kanceláře hejtmana kraje
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama