Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.06.2015 9:46:43 - Frodo

USA a uprchlíci

Nemám nic proti USA. Teda za na jednu maličkost. Ve světě rozpoutala řadu válek, byť možná s dobrým úmyslem. Následky jsou ale děsivé a odnáší je nyní hlavně Evropa. Kdy ponese za své činy odpovědnost i USA? Proč my pykáme za něco, zač nemůžeme? Nezříkám se solidarity, ale neměla by být podle mě jednostranná. Nebo si myslíte, že sama Evropa problém s uprchlíky vyřeší? JAK?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.06.2015 18:00:31 - Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová
 

Vážený pane,

problém uprchlictví v Evropě a jejím okolí je velmi složitý, jak se sám zmiňujete. Příčiny, které ho způsobují, jsou velmi různé. K nim patří i války, jichž se zúčastňovaly Spojené státy, ale – pokud se pamatuji – vždy s požehnáním OSN. Je však obtížné z dnešní situace vinit zásahy USA, jistě tu působila i řada jiných faktorů. Evropa dnes čelí náporu uprchlíků z arabského světa, které mají k ní blízko. USA jsou pro ně daleko a nakonec mají samy problémy s uprchlíky ze sousedních zemí. To, jak Evropa bude své problémy řešit, zavisí na postoji jejích občanů. Naše vláda se otázkou uprchlictví intenzivně zabývá a věřím, že se jí ji s podporou občanů podaří nakonec vyřešit tak, aby zájmy většiny našich občanů neutrpěly.

S pozdravem

Jaroslava Jermanová