Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.06.2022 20:57:00

Vládní poslanci opět zaspali a nestihli doběhnout na hlasování

Vládní poslanci opět zaspali a nestihli doběhnout na hlasování

Komentář na facebookovém profilu k disciplinovanosti vládních poslanců.

 Vládní poslanci opět zaspali a nestihli doběhnout na hlasování. Paradoxní je, že šlo o zákon, na kterém je shoda napříč koalicí i opozicí, přesto budou mít na ministerstvu kultury opět těžkou noc. Ministr Baxa se nedokázal domluvit se svými koaličními partnery a pohlídat si jejich účast při důležitém hlasování.

V návrhu zákona jde o záchranu uměleckých předmětů, které nelegálně zmizely nejen z ČR, ale i z jiných zemí. Kulturní dědictví má velký význam pro uchování národní identity a je nutné ho chránit jako odkaz budoucím generacím. Předloha se týká možnosti zadržení odcizených předmětů, zacházení s nimi a postupu pří jejich vrácení.

Zkrácené lhůty pro projednávání tohoto návrhu jsem podpořila, protože jde o důležitý zákon, ale ani to nestačilo. Vládní koalice si možnost urychlení pohřbila sama. Předloha ležela zbytečně půl roku ve sněmovně a nyní pětikoalice prošvihla další šanci. Někdy se člověk nestačí divit, co všechno současná vláda dokáže zazdít bez cizího přičinění.

Zdroj ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama