Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.06.2010 16:36:43

Žalobu nestáhnu

Žalobu nestáhnu

Tisková zpráva týkající se žaloby na společnost MAFRA, a. s.

Dne 28. června 2010 zahájil Městský soud v Praze řízení ve věci žaloby poslance Jiřího Dolejše na vydavatele deníku Mladá fronta Dnes společnost MAFRA, a. s. z října loňského roku. Šlo o žalobu na ochranu osobnosti za zveřejnění nepravdivých výroků o úplatném lobbingu poškozující žalobce.

Za tyto výroky vůči své osobě Jiří Dolejš v žalobě navrhl rozsudek, že MAFRA a.s. je povinna zveřejnit v deníku Mladá fronta Dnes omluvu. Městský soud dnes rozhodl o přerušení jednání s tím, že obě strany mají roční lhůtu na jednání jak celou kauzu uzavřít.

Právní zástupce žalobce v tomto smyslu navrhl možnost jednání o konkrétní podobě omluvy. Žalovaný totiž dosáhl jistého morálního zadostiučinění tím, že média musela zveřejnit rozhodnutí Policie ČR o odložení trestního řízení a že ve volbách i díky tomu dosáhl výrazných osobních preferencí od svých voličů.

Přesto Jiří Dolejš svoji žalobu nestáhl, protože považuje tento případ za špatnou vizitku novinářské práce. Je však připraven jednat o podobě reflexe celé kauzy ze strany žalované společnosti, aby se předešlo podobným případům v budoucnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama