Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.11.2016 16:42:40 - hanyka3

Proč je podle Vás horší volba Trump?

Jak je možné, že právě člen KSČM říká, že bylo zvoleno ze dvou zel to horší? Vždyť Clintnová otevřeně říkala, že je nutné použít jaderné zbraně proti Rusku a Trump chce urovnat vztahy s Ruskem a ostatními státy!! Vysvětlete to prosím!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.11.2016 17:18:24 - Ing. Jiří Dolejš
 Donald Trump byl kandidátem republikánů, tedy silně konzervativního směru, který dal americe prezidenty jako Reagan, Bush a pod. A i na některé republikány byl Trump dost extrém. Jeno recepty jako redukce státu přerozdělování s pomocí daní či deregulace finanční sféry jsou typicky pravicové recepty. Jeho projevy v kampani byly prodchnuti častým šovinismem a sexismem.  Možná na to slyší extremizující se střední vrstvy. Tohle ale prostě levice obdivovat nemůže. A nepomůže jí to ani při hájení evropského daleko sociálnějšího modelu oproti dravcům mulipolárního světa

Dělat  z Trumpa mírotvorce je myslím vrchol naivismu, tohle nebyl souboj  stran války a míru, to byl souboj s představitelkou stagnace s vazbou na oligarchy a oligarchou který jde do politiky příjmo a také se jako oligarcha-miliardář chová. Nejde o hlas rozumu ale o zneužití zoufalého protestu člověkem který se nebude štítit rozdávat Američanům zbraně a zajatce brutálně podrobit waterboardingu a pod.  A zřizovat dvojí občanská práva. Izolacionalismu pak obecně nepovažuji za odpově´d na globalizaci.  nevytváří ani tolik šance jako rizika a to i pro další vývoj Evropy, která není připravena a  bude muset urychleně na geopolitické nejistoty reagovat  

Obdiv k Trumpovi je typický zejm. od představitelů nacionalně populistické scény (Wilders, le Penová), kteří ho budou chtít použít jako ikonu. A také naší české konzervativní pravice.  Samozřejmě že vztah USA a Ruska bude nadále konkurenční a Trump bude zbrojit až se z něj bude kouřit. Rozhodující vliv mají v USA korporátní zájmy a ne jeden člověk v Bílém domě. Vše jiné je jen propaganda pro naivky. nebo myslíte že se e zde chystá nový pakt Molotov Riebetrop ? určit ne - uvídíte po nějaké době že Trump není nositelem pozitivní změny ani náhodou.