Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.02.2010 13:41:47

Aktivita ODS v oblasti korupce

Aktivita ODS v oblasti korupce

Za vlády Mirka Topolánka a Ivana Langera se naše země propadla v žebříčcích mezinárodního srovnání korupčního prostředí.

Pokud ČSSD zvítězí v květnových volbách, odstraní krytí korupčního jednání tak, jak bylo zavedeno ODS a vládou Mirka Topolánka.

Připomínám ODS, že to byla právě její snaha, konkrétně Ivana Langera a Marka Dalíka, o ovlivňování vyšetřování defraudantské kauzy přeběhlíka Petra Wolfa, která vedla ke ztrátě důvěry Topolánkovy vlády v Poslanecké sněmovně. V politickém světě je pád Topolánkovy vlády navíc dalekou historií. Pokud se chce ODS nadále takto “dojímat” nad osudem své vlády dál, nebude jí v tom ČSSD bránit, avšak jsme přesvědčeni, že je nutné dívat se dopředu.

Na rozdíl od ODS jsem vůči korupci vždy postupoval jednoznačně, s uplatněním principu presumpce viny, přičemž zpětně mám v některých případech často i výčitky, neboť např. členové ČSSD (dnes většinou bývalí), kteří byli Kubiceho policejním útvarem kriminalizováni např. v lžikauzách Biolíh či Budišov, byli během krátké doby shledáni nevinnými.

Jsem jednoznačně pro vyšetřování, pokud je ovšem co vyšetřovat. Každý den jsme přitom svědky virtuozity ODS v nakládání s veřejnými prostředky. Tato strana vybudovala přímo mašinérii na korupci: 140 mil. Kč za 3 km cyklostezky, 880 mil. Kč nesmyslně utracených v Open Card (neboli Otevřené peněžence Pražanů) atd. Co dělala ODS po tři roky ve vládě, když nyní hovoří o nutnosti bojovat s korupcí právě v “kauze”, kterou bylo možné šetřit.

Pokud chce ODS vyšetřovat zakázky, pokud jde o zbraně, ať se obrátí na pana Kalouska (a jeho věrného spolupracovníka Hávu). Ten zná odpověď na každou otázku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama