Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.02.2010 8:00:00

ČSSD trvá na zrušení komand ČEZu, požadujeme odškodnění všech poškozených

ČSSD trvá na zrušení komand ČEZu, požadujeme odškodnění všech poškozených

ČSSD kategoricky trvá na svém požadavku, aby společnost ČEZ neprodleně zrušila specializované oddělení NTZ. Současně vyzýváme ČEZ, aby prošetřil všechny případy, kdy skupina NTZ zasahovala.

Bude-li zjištěno, že během zásahů byla komukoliv způsobena psychická, fyzická nebo majetková újma, požadujeme, aby poškození občané byli náležitým způsobem odškodněni.

ČSSD v žádném případě netoleruje neplacení za elektrickou energii a podvody s černými přípojkami. Není však možné, aby kdokoliv v takové situaci bral právo do vlastních rukou. A je naprosto nepřijatelné, aby zaměstnanci ČEZ při řešení černých odběrů jakýmkoliv způsobem porušovali zákon, jak naznačuje dosavadní vyšetřování policie.

Jsme znepokojeni skutečností, že policie shledala počínání komand NTZ za natolik závažné, že předložila celý případ státnímu zástupci a v současné době je 26 zaměstnanců ČEZ v podezření ze spáchání trestných činů vydírání a omezování osobní svobody. Případ je o to závažnější, že většinovým vlastníkem ČEZ je stát, který vytváří právní normy a dohlíží na jejich dodržování.

Jsme přesvědčeni, že k boji proti podvodům může ČEZ velmi efektivně využít součinnost orgánů činných v trestním řízení. Jedná se o jediný možný a zákonný postup při řešení problematických kauz. Proto vyzýváme vedení ČEZ, aby informoval veřejnost, jaké kroky učinil, aby v budoucnu k podobným případům nedocházelo.

Sociální demokracie v nejbližší možné době navrhne novou legislativní úpravu v oblasti krádeží elektrické energie, která přesněji vymezí pravomoci dodavatelů energie a práva a povinnosti odběratelů. Předejdeme tak do budoucna podobným situacím, které neprospívají ani odběratelům ani poskytovatelům elektřiny.

Jiří Paroubek
Předseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama