Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.02.2010 19:00:00

Hluboce mne znepokojuje přístup MF Dnes

Hluboce mne znepokojuje přístup MF Dnes

Prohlášení předsedy ČSSD k dalšímu vývoji tzv. kauzy Pandur.

Prohlášení bývalých manažerů rakouské firmy Steyr, Wolfganga Habitzla a Herwiga Jedlaucnika, o tom, že informace předávané špatně zamaskovanému novináři byly vylhané a odpovídaly tomu, co si tento muž přál, vyvolalo mé nejhlubší znepokojení, nikoliv kvůli těmto informacím, ale kvůli krajní nezodpovědnosti Mladé fronty Dnes, jejího šéfredaktora Roberta Čásenského a redaktora Janka Kroupy, že s touto trestuhodnou lehkomyslností pouští informace, které měly vést k obvinění Stanislava Grosse či jiných.

ČSSD již v této věci podává dvě trestní oznámení za trestný čin úplatkářství a pomluvy na neznámého pachatele. Zároveň ale nemůže zůstat bez trestu skutečnost, že by Mladá fronta Dnes naopak vydala nepravdivou zprávu týkající se více osob, včetně mne samotného.

Opakuji, že věnujeme této záležitosti prvořadou pozornost. Ukáže-li se ovšem jako pravdivé tvrzení obou manažerů, že jen přitakávali zjevně špatně převlečenému muži, tj. Janku Kroupovi, je na místě, aby šéfredaktor Mladé fronty Dnes Robert Čásenský převzal odpovědnost za tuto blamáž, která by byla způsobilá otřást Českou republikou, a neprodleně odstoupil.

Zároveň jsem vydal pokyn k vypracování třetího trestního oznámení pro podezření z možného spáchání trestného činu pomluvy a křivého obvinění na Roberta Čásenského a Janka Kroupu. Vyhrazujeme si další právní kroky, a to včetně využití rakouských právních předpisů dle jejich tiskového zákona.

Chceme pravdu, a chceme také, aby za ni její viníci nesli odpovědnost, ať už by to byl někdo z českých politiků či naopak šéfredaktor Mladé fronty Dnes a jeho redaktor.

Jiří Paroubek, předseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama