Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.02.2010 16:00:00

Nezaměstnanost: Je potřeba velkorysá koncepce

Nezaměstnanost: Je potřeba velkorysá koncepce

Pokud vznikne sociálně demokratická vláda, plánuje předseda ČSSD Jiří Paroubek výjezdy ekonomických ministrů, kteří by zmapovali problémy okresů s největší nezaměstnaností a dali základ dlouhodobé strategii.

"Zainvestovat například dopravní infrastrukturu, která pomůže vyšší zaměstnanosti, je problém na jedno až dvě volební období," říká.

"Je potřeba debatovat s jednotlivými obcemi, s neziskovým sektorem, využít brownfields..." To vše podle Jiřího Paroubka je dlouhodobá koncepční záležitost. "Nicméně se zdá, že v tomto prvním volebním období je možné využít peníze, které už nikdy nebudou k dispozici - evropské peníze a prostředky z tzv. globalizačního fondu. V příštích čtyřech letech jinak můžeme udělat spoustu práce, ale plody budou vidět až třeba za sedm - deset let," dodává Jiří Paroubek při návštěvě Ústeckého kraje, kde je volebním lídrem ČSSD. Ze zdejších problémů vnímá jako klíčovou dostavbu dálnice D8.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama