Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.02.2010 10:00:00

Opakujeme svou výzvu vůči ČEZ: Zrušte komando NTZ

Opakujeme svou výzvu vůči ČEZ: Zrušte komando NTZ

ČSSD opakovaně vyzývá společnost ČEZ, aby zrušila své specializované oddělení NTZ, jehož 26 zaměstnanců je vyšetřováno z podezření ze spáchání trestných činů vydírání a omezování osobní svobody.

Reagujeme tak na skutečnost, že policie uzavřela vyšetřování postupu NTZ při vymáhání dluhů a předložila celý případ státnímu zástupci.

K boji proti podvodům, jako je například černý odběr elektřiny, jsou zde orgány činné v trestním řízení a žádný jiný subjekt nemůže suplovat jejich funkci. Není možné brát zákon do vlastních rukou byť s jakkoliv bohulibým účelem. Následky mohou být tragické, ať už na straně z neplacení podezřelých odběratelů, či zaměstnanců ČEZ, kteří s těmito lidmi přicházejí do kontaktu.

Sociální demokracie rovněž navrhne novou legislativní úpravu v oblasti krádeží elektrické energie, která přesněji vymezí pravomoci dodavatelů elektrické energie a práva a povinnosti odběratelů. Předejdeme tak do budoucna podobným situacím, které neprospívají ani odběratelům ani poskytovatelům elektřiny.

Společnost ČEZ, jejíž většinový vlastník je stát vytvářející právní normy musí sama velmi pečlivě dohlížet na jejich dodržování. ČEZ má bezpochyby právo bránit se černým odběrům elektřiny, je však nepřípustné, aby přitom její zaměstnanci porušovali zákon a zneužívali svého dominantního postavení.

Jiří Paroubek
předseda ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama