Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.06.2014 16:40:26

Pan prezident zapomněl komentovat výsledky fotbalové Gambrinus ligy

Pan prezident zapomněl komentovat výsledky fotbalové Gambrinus ligy

V sobotu i v neděli jsem marně vyhlížel prezidentův zasvěcený komentář k výsledkům fotbalové ligy. Ale nikde nic. Pan prezident se nevyjádřil, pan prezident zapomněl. Anebo, že by tento závažný společenský jev přehlédl?

Pan prezident je stále plný rad a komentářů, které rozsévá na všechny strany tak jako filmové hvězdy na festivalu v Cannes úsměvy. Tu Miloš Zeman vyjadřuje podporu věrohodnou energetickou koncepcí nepodpořeným nápadům dostavby Temelína či Dukovan, tu horlí pro ještě nesmyslnější výstavbu kanálu Dunaj – Odra – Labe, kterému už se začalo říkat Zemanův průplav, což celé monumentální a také monumentálně drahé stavbě jedině dodává smysl. Jindy se můžeme dočíst o tom, že se pan prezident, jako „znalec“ a expert na energetiku, staví proti podpoře obnovitelných zdrojů energie atd. atd. atd. V sobotu i v neděli jsem marně vyhlížel prezidentův zasvěcený komentář k výsledkům fotbalové ligy. Ale nikde nic. Pan prezident se nevyjádřil, pan prezident zapomněl. Anebo, že by tento závažný společenský jev přehlédl?

 Místo toho v neděli v OVM, jak je jeho dobrým zvykem, hojně zasahoval do činnosti vlády. Pan Telička prý není prezidentovým favoritem, ale má jeho sympatie… Pokud se přímluva za Teličku zakládá krom toho, že se mu jako eurokomisaři „stala křivda“, i na tom, že hnutí ANO vyhrálo volby, měl by si pan prezident uvědomit, 16,1 % voličů ve volbách do EP, na které ANO s vypětím všech investovaných stamilionů dosáhlo, jsou pouhá 3 % z celkové množiny registrovaných voličů. Takový výsledek jistě žádné legitimní právo na to, aby hnutí ANO vyslalo do EK pana Teličku anebo třeba přímo Babiše, nezakládá.
 Doporučil bych panu prezidentovi, aby nechal vládu vládou a ostatní instituce ostatními institucemi a dal si drobný předprázdninový oddych.

Jiří Paroubek, expremiér a předseda strany LEV 21
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama