Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.04.2015 4:33:00

Vlčí smečka útočí

Vlčí smečka útočí

V českých médiích se stupňuje až hysterická kampaň související s průjezdem – no, považte – asi třiceti ruských motorkářů (předpokládám, že převážně na amerických strojích) některými zeměmi střední Evropy.

Tímto svérázným způsobem chtějí motorkáři uctít 70. výročí osvobození Evropy od nacismu, na kterém měla rozhodující podíl Rudá armáda.

Samozřejmě, že celá akce je také jakýmsi popíchnutím veřejného mínění zemí střední Evropy. Nazvat ji ale provokací je vzhledem k její titěrnosti a bezvýznamnosti, co se jejího rozsahu a záběru týče, příliš silné vyjádření.

Již tisíc našich bdělých spoluobčanů se podepsalo pod petici, aby „vláda nepovolila gangu vstup na naše území.“ V Berlíně se prý dokonce zabývají tím, že těmto motorkářům nepovolí průjezd městem.

Člověk prostě žasne, jaké hlouposti si lidé dokáží vymyslet. Pokud se V. Putin dozvěděl o manévrech, které se kolem zhruba třiceti ruských motorkářů dějí, musí se smíchy popadat za břicho. To je jako s jít kanonem na vrabce.

Jeden z hysteriků dokonce napsal, že podobné politické akce by měly být zakázány. Skutečný demokrat. Zajímavé ovšem je, že tentýž demokrat neviděl nic špatného na medializovaném průjezdu amerických ozbrojených sil naší zemí, a už vůbec na něm neviděl nic politického. Česká armáda je ovšem podle Ústavy ČR apolitická a podle toho se také musí chovat. A americká armáda, pokud se ocitne na území ČR, musí pochopitelně dodržovat naši Ústavu… Tedy chovat se nepoliticky.

Myslím, že k celé akci na našem území ani nedojde, a to podle mého kvůli dvěma faktorům. Za prvé, Polsko ruským motorkářům nevydá víza a za druhé se organizace celé akce na českém území ujal můj starý přítel J. Vyvadil. Tak je akce v nejlepších rukou a její „úspěch“ je zaručen.

Zkrátka…mnoho povyku pro nic…

Jiří Paroubek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama