Ing. Jiří Štyler

  • HPP 11
  • Praha 11
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.05.2017 15:00:38

ANO a TOP09 odmítají řešit problémy obyvatel Prahy 11

ANO a TOP09 odmítají řešit problémy obyvatel Prahy 11

2.5.2017, Tisková zpráva z mimořádného zastupitelstva MČ Praha 11, svolaného podle zákona o hl. m. Praze více než jednou třetinou zastupitelů, všech zastupitelů za Hnutí pro Prahu 11 (HPP 11) a jednoho nezávislého zastupitele.

 1)     Zastupitelé HPP11 se snaží poslední dvě zastupitelstva zařadit k projednání body, na které se nás dotazují naši voliči a u kterých jsme si vědomi jejich závažnosti.

2)      Vzhledem k tomu, že současná vládnoucí koalice na Praze 11 v zastoupení ANO, TOP 09, JM-ND, KSČ, ČSSD, ODS není ochotná jednat, svolali jsme (zastupitelé za HPP11) mimořádné zastupitelstvo.

3)     K projednání jsme řádně navrhli a žádali projednat 7 palčivých problémů:

a.      Plánovaná výstavba P+R pro 1000 míst na Opatově pro mimopražské řidiče.

b.     Bezprecedenční zahušťování zástavby bytovým domem Jurkovičova, tzv. Alitex.

c.      Návrat jednání zastupitelstva do vlastních prostor KC Zahrada a tím přestat platit nájemné p. A. Babišovi.

d.     Naprostá neschopnost Rady řešit další nakládání s majetkem MČ Praha 11, v tomto případě s rok zkolaudovaným bytovým domem Zahrady Opatov – 194 bytových jednotek zkolaudovaných v dubnu 2016. Provozní náklady MČ P11 jsou ve výši 120 tis. Kč/ měsíčně.

e.      Naprostá nečinnost Rady při řešení lehkých parkovacích nástaveb na stávajících veřejných parkovištích.

f.      Dodatečně jsme chtěli zařadit projednání tristní situace, kdy od listopadu leží na radnici stavební povolení na dostavbu ZŠ Chodov. Vedení radnice není schopné vypsat žádost o granty na MŠMT, MMR a MHMP.

g.     Dodatečně jsme chtěli zařadit žádost o projednání výběrového řízení na vydavatele periodika Klíč.

4)     Postup hlasování o schválení programu byl následující:

a.      Hlasování o zařazení VŘ na Klíč: 18 Pro (16 HPP11 + 2 NEZ), ostatní se zdrželi nebo byli proti. Nebylo schváleno!

b.     Hlasování o zařazení jednání o ZŠ Chodov: 18 Pro (16 HPP11 + 2 NEZ), ostatní se zdrželi nebo byli proti. Nebylo schváleno!

c.      Hlasování o schválení zbývajících 5ti bodů: 18 Pro (16 HPP11 + 2 NEZ), ostatní se zdrželi nebo byli proti. Nebylo schváleno!

5)     Následně po neschválení programu předsedající ukončil jednání zastupitelstva.

Závěr: KSČ, ČSSD, JMND a trosky ODS kryjí naprostou neschopnost radních ANO a TOP 09 vést MČ Praha 11 a řešit zásadní problémy MČ. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama