Ing. Josef Barta, MBA

  • OČR
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.07.2017 11:58:46

Svoboda v ČR? Omyl, jen pouhá fráze!

Svoboda v ČR? Omyl, jen pouhá fráze!

Svoboda znamená možnost svobodně o sobě rozhodovat a nést za to plně následky. Svoboda je vždy subjektivní právo jedince. Svoboda má své mantinely a to jsou práva, ze svobody vyplývající. Kde začínají práva druhého, končí práva moje.

 Vše je o dohodách a pravidlech, které si jedinec sjedná v prostředí, kde žije a chce žít. Nenajde-li shodu a nedojedná vyhovující podmínky pro řešený vztah a pravidla, kterými bude vztah řízen (rodina, klub, stát, obchod, zaměstnání…) jedinec odchází a hledá prostředí, kde bude žít svobodně podle svých představ.

Vše je o dohodách, vše je obchod. Chce-li jedinec cokoliv získat, musí pro to něco udělat, tedy zaplatit. Je jedno, zda je to majetek nebo jiná forma hodnoty. Každopádně je to vzájemná úhrada/plnění domluveného vztahu.

V České republice slovo „svoboda“ ve vztahu stát versus občan již neexistuje. Stát ovládaný politiky bez morálky, úplatné a hamižné, svobodu likviduje téměř plošně. Formou zákazů, příkazů a nařízení vydávaných za podmínek vyhovujících lobbistům ke zvýšení jejich zisků.

Obyčejní občané v České republice jsou nuceni ke stále větším platbám ve prospěch státu, potažmo ve prospěch těch, kteří tyto peníze ve větší míře používají pro rozdělování zdarma ve formě dotací, podpor a darů, s nimiž by občan platící daně (příspěvek na společenství státu) nikdy nesouhlasil.

V České republice je již nefunkční svobodné podnikání, které je spoutáno tak velkými odvody a nevýhodami, že se již ani podnikat českým občanům nevyplácí. Ti, kteří ještě podnikají, mají příjmy dostačující na přežití, nikoliv na spokojený a svobodný život.

Politici vymýšlí výhody pro zahraniční vlastníky firem v České republice, kteří své zisky vytvořené českými lidmi vyvážejí do zahraničí. Současně politici hovoří o české ekonomice. Co je ale ještě „české“? Rozhlédněte se! Plzeňské pivo vaří si Češi, ale Japonce, česká voda patří  Francouzům a dalším, atd. Vlastníkem zahraničních i tuzemských firem jsou vždy ale fyzické osoby.

Kde zůstal pojem svoboda, svobodné tržní prostředí a právo na rovnost. Každá hodnota má být vyvážena protihodnotou ve svobodném rozhodovacím procesu. Za vším stojí člověk a je jen na lidech, jak si svou svobodu obhájí. Pan Miloš Zeman to formuloval významově tak, že buď dohodami nebo kalašnikovem, tedy silou.

Doporučuji dohody. Realizace je správnou volbou svých zástupců ve volbách. Pro tuto variantu se seznamte s hodnotovou ekonomikou na stránkách privatismus.eu, která respektuje právo a svobodu občanů.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama