Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2017 10:24:15

Ministryně Šlechtová: 743 milionů korun na sociální bydlení v regionech

Ministryně Šlechtová: 743 milionů korun na sociální bydlení v regionech

Ministerstvo pro místní rozvoj schválilo 743 milionů korun na podporu sociálního bydlení v regionech. Na dotace prostřednictvím Integrovaného regionální operačního programu (IROP) dosáhlo 119 projektů.

„Sociálně slabším občanům, kteří se ve svízelné situaci neocitli vlastní vinou, je zvlášť nutné pomáhat. V listopadu letošního roku proto ještě plánujeme vyhlásit výzvy na sociální bydlení II, kde bude finanční objem dotace zhruba dvě miliardy korun z Evropského fondu pro regionální rozvoj,“ říká ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.
 
V průběhu září bylo ukončeno hodnocení projektů 34. a 35. výzvy IROP, které byly zaměřeny na podporu sociálního bydlení v celé České republice mimo území hlavního města Prahy. Ve výzvě č. 34 „Sociální bydlení“ bylo předloženo 25 projektů za cca 170 mil. korun. K financování bylo doporučeno 23 projektů za 158 mil. Kč.
 
Ve výzvě č. 35 „Sociální bydlení pro sociálně vyloučené lokality“ bylo předloženo 119 žádostí o podporu v celkovém finančním objemu 721 mil. Kč. Nakonec bylo doporučeno k financování 96 projektů za 585 mil. Kč.
 
Více informací o těchto výzvách je k dispozici na webu IROP. Další alokace pro sociální bydlení je vyčleněna ve výzvách ITI (1url.cz/etZYX ), IPRÚ (1url.cz/ItZYb) a CLLD (1url.cz/ftZYP ).
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama