reklama

Ing. Lucie Ramnebornová

  • NEZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2010 15:34:36

Přijďte si prohlédnout skvosty pražské architektury

Přijďte si prohlédnout skvosty pražské architektury

V minulých dílech naší společné cesty po památkách Pražské informační služby jsme navštívili známé ikony našeho hlavního města. Dnes bych Vás však chtěla pozvat někam jinam a upozornit Vás na něco úplně jiného.

Pojďme se společně projít po architektonicky zajímavých místech, kde davy turistů určitě nepotkáte. Tento týden totiž v Praze začal mezinárodní festival moderní a současné architektury Architecture Week. V době od 21. září do 4. října 2009 se koná již jeho třetí ročník. Možná vám tato akce nic neříká. To ale vůbec nevadí. Nemusíte sledovat poslední trendy v architektuře a účastnit se odborných konferencí. My jsme totiž pro Vás v rámci tohoto festivalu připravili zajímavé procházky po Praze. Dovolte mi pozvat vás na některé z nich.

Já osobně doporučuji zajít do Holešovic na vycházku s názvem „Holešovický přístav - minulost a současnost". Nepochybuji, že řada z Vás bude překvapena zásadními proměnami, kterými tato pražská čtvrť v poslední době prošla. Prohlédnout si také můžete revitalizaci Karlína, který při povodních v roce 2002 utrpěl velké škody. Málokterý starousedlík by teď vzhled jedné z nejstarších čtvrtí poznal. A až vás budou bolet nohy, posaďte se do jedné z lodí brázdících Vltavu a vychutnejte si projížďku kolem pražských ostrovů a nábřeží.

Program jsme samozřejmě připravili i pro děti. Projít se s nimi můžete z Kampy přes Karlův most až na Staroměstskou mosteckou věž.

Každá z procházek má svého lektora. Nebojte se ho ptát se na všechno možné. Musíte se však na konkrétní akci předem zaregistrovat. Informace ohledně místa a času zahájení, stejně jako o dalším programu a způsobu registrace naleznete na www.architectureweek.cz

Doufám, že Vás některá z nabídek oslovila. Využijte možnost prohlédnout si méně navštěvovaná místa Prahy.Určitě Vás mile překvapí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama
reklama