ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.03.2010 11:43:56

Hrozbu stávky ohledně zdanění zaměstnaneckých benefitů považuji za vydírání

Hrozbu stávky ohledně zdanění zaměstnaneckých benefitů považuji za vydírání

Proč je cestující veřejnost, která mnohdy žádné benefity nepobírá, brána za rukojmí? Já osobně to považuji za nehorázné vydírání, zneužívání institutu stávky a zneužití odborových idejí k politickému boji. Proto narychlo schválenou novelu

Novela zákona o dani z přidané hodnoty, která obsahovala  dnes  sporný paragraf § 36a  se projednávala v roce  2009 od dubna do  prosince, tedy téměř  tři čtvrtě roku. A téměř všichni členové Parlamentu ČR, kdo nyní proti tomuto ustanovení vystupují, s ním souhlasili a hlasovali pro něj, včetně zástupců odborů v obou komorách.  Navíc odborové svazy se účastní na  připomínkovém řízení ještě v době, než vláda zákon pošle do parlamentu.  Proč to tenkrát nikomu nevadilo a nyní se hrozí stávkou v dopravě a  situace se pod touto výhružkou řeší  ve stavu legislativní nouze?

Buď jsou odboroví předáci nekompetentní, když si za  tři čtvrtě roku této věci nevšimli a  neupozornili na ní a případně tehdy ji řešili stávkou,  nebo to je jen  politický boj  odstartovaný ve vhodnou dobu před volbami, ke kterému se nechali  strhnout a  tato věc je jen  vhodnou zástěrkou. 

Proč  je cestující veřejnost, která  mnohdy žádné benefity nepobírá, brána za rukojmí těch, kteří jsou zjevně ve svých funkcích nekompetentní nebo zneužitelní?

Podobné ustanovení, proti kterému se hrozí stávkou, platilo v našem legislativním  řádu od roku 1993  do roku 2004,  zmíněnou novelou  bylo v  prosinci roku  2009 změněno. Proč na to nepřišli již v průběhu projednávání   tohoto zákona v loňském roce,  proč až nyní?

 

Já osobně to považuji za  nehorázné vydírání, zneužívání institutu stávky a zneužití odborových idejí  k politickému boji. Proto  narychlo  schválenou novelu  při jednání v Senátu PČR nepodpořím.

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama