Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2017 17:44:11

Velký manipulátor Kalousek ostrouhal

Velký manipulátor Kalousek ostrouhal

Předseda TOP 09 Kalousek si v dnešních (19.5.) novinách stěžuje na premiéra Sobotku kvůli tomu, že souhlasil se jmenováním poslance Pilného ministrem financí za odvolávaného Andreje Babiše.

Chápu jeho rozmrzelost. Byla to geniální pleticha, která mu nevyšla. Musím říci, že pana Kalouska v jistém smyslu obdivuji. V situaci, kdy se jeho TOP 09 ponořila do politické nicoty, dokázal „rozfoukat“ rozpory mezi hlavními členy koalice do takové míry, že hrozil reálně její rozpad a demise celé vlády. To mělo umožnit jeho partaji, aby se znovu nadechla a udržela si šanci v příštích volbách opět se dostat do Parlamentu. 

Ivan Pilný je pro obě strany koaliční roztržky nepochybně dobrým kandidátem. Je výraznou osobností hnutí ANO a je také zkušeným manažerem. Z pohledu premiéra je naopak neméně důležité, že je značně nezávislý na předsedovi hnutí a dosavadním ministrovi financí Babišovi a opakovaně se vůči němu vymezil.

Uklidnění situace v koalici musí pana Kalouska mrzet o to víc, že se jeho TOP 09 po 14 dnech nadějí opět propadla pod hranici volitelnosti a že k lepším preferencím jí nepomáhají již ani exhibice nejnovějšího maskota TOP 09, Feriho, který měl nahradit již poněkud vyčpělého „knížete s čírem“ Schwarzenberga.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama