Ing. Michaela Šojdrová

  • KDU-ČSL
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.03.2010 15:28:45

Řeč na 76. schůzi PSP ČR 2.3.2010

Řeč na 76. schůzi PSP ČR 2.3.2010

Nepovažujeme stávku za adekvátní tomu, o čem se bude dnes hlasovat. A nepovažujeme ji také za adekvátní proto, že mají příslib, že návrh zákona bude projednán.

Vážený pane předsedo, kolegyně a kolegové, dovolte, abych velmi krátce vysvětlila stanovisko poslaneckého klubu KDU-ČSL ještě před hlasováním o projednání návrhu zákona ve stavu legislativní nouze.

Poslanecký klub KDU-ČSL jednal se zástupci odborů a vyzval je k tomu, aby ustoupili od stávky, která se má konat tento čtvrtek. Slíbili jsme podporu návrhu zákona právě za podmínky, že odbory nebudou realizovat stávku. Nepovažujeme stávku za adekvátní tomu, o čem se bude dnes hlasovat. A nepovažujeme ji také za adekvátní proto, že mají příslib, že návrh zákona bude projednán.

Jsme připraveni vyjít vstříc vládě a umožnit projednání návrhu zákona tak, jak byl dnes předložen. S naší aktivní podporou tomuto návrhu zákona však může počítat vláda a zejména odbory pouze tehdy, pokud neproběhne čtvrteční stávka.

Děkuji za pozornost.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama