Ing. Michal Dvouletý, MBA

zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • Soukromníci
  • Zlínský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2017 21:41:19

Michal Dvouletý (Soukromníci): Soukromníci mohou být na sebe hrdí.

Michal Dvouletý (Soukromníci): Soukromníci mohou být na sebe hrdí.

Hlas Strany soukromníků ČR posílil a jejich kandidáti budou důležitými hráči v komunálních volbách

Občanská demokratická strana a Strana soukromníků ČR udělaly na začátku letošního roku důležité rozhodnutí. Spojily síly a domluvily se na společné kandidatuře v letošních parlamentních volbách. A udělaly dobře. Velmi dobře! ODS s podporou Soukromníků se totiž stala druhou nejsilnější politickou formací v zemi a získala důvěru téměř 573 tisíc občanů.

A to pokládám za mimořádný a velmi cenný úspěch. Nedokázali jsme sice volby vyhrát a pohled na volební výsledky populistických a nesystémových stran nahání obavy o demokratický vývoj naší země, ale i přesto to pokládám za jasný důkaz toho, že integrace pravicových sil byla před letošními parlamentními volbami jediné možné a navíc racionální řešení.

Je nezpochybnitelné, že k úplné spokojenosti chybělo 21 preferenčních hlasů. Přesně tolik totiž scházelo Petru Bajerovi, předsedovi Strany soukromníků ČR, aby se stal poslancem. Ale i tak je 1 755 preferenčních hlasů skvělým výsledkem. A zdaleka nezapadli ani další přední kandidáti Soukromníků v jiných krajích. Jana Křižková ve Zlínském kraji získala 1 712 preferenčních hlasů a stejně jako předseda Bajer je prvním poslaneckým „náhradníkem“. V Olomouckém kraji zabodoval profesor Ivo Barteček s 1 145 hlasy, v Jihomoravském kraji pak Jan Baránek s 1 309 preferenčními hlasy, ve Středočeském Josef Živnůstek s 1 086 hlasy a v Praze 1. místopředseda Soukromníků Ladislav Linek s 1 914 hlasy. A tak bych mohl dlouze pokračovat.

Soukromníci tak mohou být více jak spokojeni. Zabodovali. Dokázali mobilizovat všechny živnostníky, malé podnikatele a další aktivní a pracovité lidi, kterým vláda, kterou de facto řídil Andrej Babiš, za poslední čtyři roky naložila úplně nejvíce. Této skupině lidí totiž vyhlásila třídní boj. Soukromníci však jasně prokázali, že jsou na kandidátkách ODS jasnou a důvěryhodnou politickou sebeobranou všech aktivních a pracovitých lidí a jsou těmi, kteří jsou schopni garantovat, že v nově složené Poslanecké sněmovně bude opět někdo důsledně chránit zájmy malých proti útlaku velkých.

Škoda těch pár hlasů, aby úspěch Soukromníků byl korunován také poslaneckým mandátem. Strana soukromníků ČR je však již nepřehlédnutelnou parlamentní stranou. Za Stranu soukromníků ji v roce 2014 úspěšně kandidovat do horní komory Parlamentu senátor Ivo Valenta. Teď mají Soukromníci také „podíl“ na 25 poslancích, kteří v barvách ODS s podporou Soukromníků usednou do nové Poslanecké sněmovny. Tito poslanci totiž nebudou jen poslanci ODS, budou částečně také poslanci Soukromníků. A já jsem přesvědčený o tom, že budou dobrými ochránci společného programu, se kterým ODS a Soukromníci předstoupili před voliče a ke kterému se zavázali.

Pro Stranu soukromníků ČR jsou navíc výsledky parlamentních voleb i jejích kandidátů výborným předpokladem pro nadcházející komunální volby. Věřím, že Soukromníci budou velmi silným hráčem v mnoha obcích a městech a jejich kandidáti budou úspěšní a stanou se skvělými a pracovitými zastupiteli, radními i starosty měst a obcí.  

Ing. Michal Dvouletý
krajský předseda Strany soukromníků ČR
člen zastupitelstva Zlínského kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama