Ing. Michal Dvouletý, MBA

zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • Soukromníci
  • Zlínský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.11.2016 0:44:17

Trump dal na frak slabochům. Je nadějí, ale nevytvářejme jeho klony …

Trump dal na frak slabochům. Je nadějí, ale nevytvářejme jeho klony …

Co se vlastně stalo v Americe a jak volba nejmocnějšího muže světa ovlivní politiku?

Nemusím mít rád D.J.Trumpa pro spoustu kontroverzních názorů, které jsem od něj během volební kampaně slyšel. Ale jsem rád, že zvítězil a dal na frak všem těm, kteří se pro svoji vlastní slabost bojí úspěšných lidí vstupujících do politiky.

Tzv. politická korektnost totiž v posledních letech neuvěřitelným tempem požírá politické elity na celém Západě. Cení se „nenázor“, politika se stala bezobsažnou a nesrozumitelnou, přestaly platit všechny logické a historií prověřené zákonnosti, schopnost formulovat vize a vytvářet sny, za kterými stojí za to jít, se vytratila úplně. Korupce postojů, zaprodanost systému a strach jakkoli vybočit z řady se staly společným jmenovatelem většiny politiků, kterým jen servilní média uměle vytváří auru světových osobností.

Není to Donald Trump a jeho reálná politická rozhodnutí, co bude mít schopnost provětrat tento prohnilý systém. Je to symbolický význam vysoce prestižní funkce, kterou bude Trump zastávat, ale především hlas většiny Američanů, kteří vyslali jasný signál o tom, že chtějí vrátit své zemi hrdost a vyvést ji z područenství ustavičných kompromisů, kterými dnešní světoví politici obhajují svoji slabost a neschopnost.

Gratuluji Americe k tomuto kroku a moc bych si přál, aby se v tomto ohledu opět stala inspirací pro celý Západ. Nehledejme však Trumpovy klony, ale osobnosti, které se nebojí dát politice nový náboj a vlastně i důvod pro její další existenci. Jinak propadneme v beznaděj a demokracie se stane jen divadelním jevištěm, na kterém se bude odehrávat přihlouplá, trapná ale zároveň nebezpečná hra, která vlastně nebude ani nikoho zajímat.

Ing. Michal Dvouletý
místopředseda Strany soukromníků ČR ve Zlínském kraji



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama