Ing. Milan Urban

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2010 12:12:47

Vláda by měla investovat do bývalých železáren Poldi Kladno

Vláda by měla investovat do bývalých železáren Poldi Kladno

Kladno by si zasloužilo vrátit se na průmyslové výsluní

Posledním místem, které včera Milan Urban navštívil, bylo největší město Středočeského kraje. "Na Kladně se cítím vždycky dobře. Bylo vidět, že lidé se nenechají zastrašit a přišli nás podpořit," okomentoval odpoledne s místními voliči lídr středočeské kandidátky.

Mimo rozhovoru s občany celé odpoledne podepisoval kalendáře "Urban pro Urbana", které mu nakreslil jeho jmenovec. Zmínil se především o zpackané privatizaci v devadesátých letech, která dodnes poznamenává Kladno velkou nezaměstnaností. Mnoho lidí dojíždí za prací do Prahy, ale to také není bezedná jáma na pracovní místa. "Myslím si, že Kladno by si zasloužilo vrátit se na průmyslové výsluní," dodal Milan Urban.

Jednou z nejdůležitějších investic by podle stínového ministra průmyslu a obchodu měla být investice do bývalých železáren Poldi Kladno. Vláda musí podporovat místa, kde výroba již byla a skončila a to především s využitím evropských fondů. Další důležitou otázkou je podpora exportu, která je nejen součástí volebního programu ČSSD, ale především problém o kterém místopředseda ČSSD diskutuje s občany v každém městě, do kterého zavítá.

Do podpory výzkumu jdou, podle Milana Urbana, finanční prostředky ve špatném poměru. Větší část jde na tzv. základní výzkum a menší díl jde na výzkum firemní. "Musíme přidat peníze, ale také obrátit poměr," upřesnil.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama