Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.08.2017 0:01:00

Generálporučík ve výslužbě Jaroslav Klemeš byl zářným příkladem ryzího vlastence

Generálporučík ve výslužbě Jaroslav Klemeš byl zářným příkladem ryzího vlastence

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal v úterý dne 8. srpna 2017 kondolenční dopis dceři zesnulého generálporučíka ve výslužbě Jaroslava Klemeše.

 Vážená paní Koubová,

s opravdovým zármutkem jsem přijal zprávu o úmrtí Vašeho otce, válečného veterána generálporučíka ve výslužbě Jaroslava Klemeše. Dovolte mi, abych Vám vyjádřil svou upřímnou soustrast.

My, kteří jsme pana generála osobně poznali, můžeme potvrdit, že byl zářným příkladem ryzího vlastence, který neváhal nasadit život za svobodu své domoviny, a současně člověka, který svůj spletitý životní osud bral s nadhledem. Ať již hovořil o strastech, ale i občasných radostech z válečných let, či o těžkostech a útrapách, které jej, stejně jako mnoho dalších zahraničních odbojářů, zcela nesmyslně a nečekaně provázely po únoru 1948, vždy bylo jeho poutavé vyprávění plné osobitého humoru a zároveň i ponaučení do budoucna. O to více nám všem bude Váš otec scházet.   

Vážená paní Koubová, chtěl bych Vás ujistit, že jsem v těchto těžkých chvílích myšlenkami s Vámi, a ještě jednou vyslovuji lítost nad vážnou ztrátou, která Vás, Vaše blízké i celou Českou republiku postihla.

S hlubokou úctou

Miloš Zeman
prezident České republiky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama