Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.07.2017 11:36:00

Prezident Miloš Zeman zaslal gratulační telegram americkému prezidentovi

Prezident Miloš Zeman zaslal gratulační telegram americkému prezidentovi

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal v úterý dne 4. července 2017 gratulační telegram Donaldu Trumpovi, prezidentovi Spojených států amerických, u příležitosti Dne nezávislosti.

 Vážený pane prezidente,

jménem občanů České republiky i jménem svým je mi potěšením poblahopřát Vám i americkému lidu u příležitosti Dne nezávislosti – události velkého významu nejen pro Američany, ale také pro obyvatele celého světa, kteří s Američany sdílejí společné hodnoty jako je svoboda, důstojnost, lidská práva či spravedlnost.

Den nezávislosti je především časem radosti a důvodem k oslavám. Ale je také chvílí k zamyšlení. Téměř půl roku po Vaší inauguraci se domnívám, že americké vůdčí postavení ve světě a Vaše odhodlání bojovat s terorismem kdekoli na Zemi našlo řadu následovníků po celém světě. V této souvislosti obdivuji Váš pevný a obdivuhodný postoj.

Česká republika zůstává odhodlána společně se Spojenými státy v NATO, ale také mimo Alianci podporovat naše společné hodnoty – svobodu, náboženskou toleranci a demokracii –, a napomáhat osvobození světa od zla terorismu a vytváření lepší a bezpečnější planety.

Z plného srdce Vám i všem Američanům přeji šťastný Den nezávislosti.

Váš

Miloš Zeman
prezident České republiky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama