Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2017 19:39:00

V ČR působí zhruba čtyři tisíce německých firem a v Německu asi 150 českých

V ČR působí zhruba čtyři tisíce německých firem a v Německu asi 150 českých

Projev prezidenta republiky při tiskové konferenci u příležitosti návštěvy německého prezidenta v Praze

 Vážený pane prezidente, dámy a pánové,

jsem velmi rád, že se s panem prezidentem opět setkáváme. Pan prezident mně připomněl naše první setkání, které se konalo již v roce 1999 v Bonnu, když jsem vykonával funkci ministerského předsedy, a jsem rád, že naše přátelská spolupráce pokračuje i nadále, a velmi si vážím jeho, byť zatím krátké, návštěvy tady v Praze. Doufám, pane prezidente, že Vám čas dovolí, abyste tuto návštěvu v rozšířeném formátu ještě jednou v blízké budoucnosti zopakoval.

Kromě témat, která se týkají migrační krize, situace v Evropské unii a případně protiruských sankcí, jsme se při poradě našich delegací soustředili především na spolupráci v oblasti dopravní infrastruktury. Jsou zde důležité projekty spojit vysokorychlostní železnicí jak Prahu a Berlín, tak Prahu a Mnichov.

Mluvili jsme také o spolupráci ve vědě a výzkumu a samozřejmě i o spolupráci v průmyslu. Všichni známe slavnou firmu Volkswagen, i když měření emisí nemusí být úplně ideální, pane prezidente, ale přesto tato firma je nesmírně úspěšná na českém trhu a Škoda Auto je náš nejúspěšnější podnik i z hlediska exportu.

A zatímco v České republice působí zhruba čtyři tisíce německých firem, tak v Německu působí asi sto padesát českých firem. Myslím si, že v průběhu dvaceti až třiceti let bychom tento rozdíl mohli vyrovnat.

Ještě jednou Vám děkuji, že jste k nám přijel, a uděláme všechno proto, abyste se u nás cítil co nejlépe.

Miloš Zeman
prezident republiky

Pražský hrad, 12. září 2017

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama