Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.08.2017 11:48:00

Město si bere parkoviště pod svá křídla

Město si bere parkoviště pod svá křídla

Vedení hl. m. Prahy se rozhodlo vypovědět nájemní smlouvy soukromým provozovatelům zhruba šedesáti parkovišť na pozemcích patřících městu. Podmínky pro parkování se tak zlepší i na Praze 11.

 Od dubna příštího roku bude parkoviště provozovat samo město prostřednictvím Technické správy komunikací hl. m. Prahy, a. s. Hlavním důvodem této změny je především nevýhodnost stávajících smluv pro město a jeho občany, v novém režimu by proto mělo dojít ke zlepšení podmínek parkování pro rezidenty a odstranění výkyvů v jejich kvalitě.

Změna se pozitivně dotkne i Prahy 11, kde je problematika parkování jednou z nejpalčivějších: "O pronájmy ploch pro soukromá hlídaná parkoviště se zajímám od začátku volebního období. Některé nájemní smlouvy jsou velmi staré a opravdu nevýhodné jak pro město, tak místní obyvatele, kteří ve finále službu využívají. Jsem rád, že se konečně daly věci do pohybu a budou se řešit. Zvlášť u nás na Praze 11 je takových parkovišť několik a v kontextu chybějících parkovacích míst v mnoha lokalitách Jižního Města jde rozhodně o krok správným směrem. Cílem by mělo být zajištění většího komfortu rezidentů v oblasti parkování, tj. garantovat minimální úroveň kvality služby hlídaného parkoviště na jedné straně a maximální cenu parkovného na straně druhé," uvedl Ing. Ondřej Prokop (ANO 2011), zastupitel MČ Praha 11 a hl. m. Prahy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama