Ing. Radim Fiala

  • SPD
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2017 19:01:00

Budeme se vyjadřovat jenom médiím, u kterých máme pocit, že jsou trochu objektiv

Budeme se vyjadřovat jenom médiím, u kterých máme pocit, že jsou trochu objektiv

Projev na ustavující schůzi Poslanecké sněmovny 24. listopadu 2017

 Děkuji, pane ministře, skutečně za vaše vystoupení, protože tady se přesně ukazuje, jak novináři o nás píší a naše profily stahují z různých sociálních sítí, z objektivních i neobjektivních, z oficiálních i neoficiálních, z různých jiných serverů, které zčásti mohou být účelové, které jsou politicky zaměřené a kdo ví, kdo je provozuje. Takže chápu, rozumím tomu, je to argument proti nám, tak ho použijete. Z toho důvodu my také právě říkáme, že se budeme vyjadřovat jenom médiím, u kterých máme alespoň pocit, že jsou minimálně trochu objektivní, a s těmi ostatními nebudeme spolupracovat, ale můžou samozřejmě psát to, co chtějí, a píší.

Co se týče České televize, tak my s Českou televizí samozřejmě nemáme žádný problém. A já bych vůbec to téma nechtěl teď otevírat, ale samozřejmě bychom si přáli, aby aspoň někdo sledoval hospodaření takové velké organizace, jako je Česká televize, to je jedna věc.

Druhá věc. Vy jste se ptal, kolikrát jsme podali stížnost na radu. No mnohokrát, mockrát. Neumím to ani teď spočítat a nechci to číslo říkat, abyste mě nechytali za slovo, ale mockrát jsme podali stížnost na Radu České televize a Českého rozhlasu. Ale taky si uvědomte jednu věc, že tu radu, na kterou my podáváme stížnosti, volí tato Sněmovna a většinou ji volí vládní většina, takže i vy jste volil, pane ministře, Radu České televize, a samozřejmě tam sedí lidé, tady jsou různé nominace, ale ti, kteří se do té rady dostanou, tak to jsou většinou nominanti vládní většiny v Poslanecké sněmovně, v parlamentu. Takže asi sami cítíte, jak je složité posílat nějaké stížnosti na Radu České televize, kam nás odkazuje pan ministr. Ale já myslím, že tato debata sem dnes vůbec nepatří.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama