Ing. Václav Šmrha

  • KDU-ČSL
  • Praha 11
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2016 15:35:20

CHTĚJÍ DOKONČIT PRAŽSKÝ OKRUH? JEN PODLE SVÉHO

CHTĚJÍ DOKONČIT PRAŽSKÝ OKRUH? JEN PODLE SVÉHO

8.9. 2016 proběhlo mimořádné jednání zastupitelstva MČ Praha 11, svolané na žádost 17 zastupitelů (Hnutí pro Prahu 11, KDU-ČSL, Piráti, bezpartijní). Původně mělo především projednat neúnosnou situaci v obecním zpravodaji Klíč.

  Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Právo rozhodovat o obsahu Klíče na sebe totiž strhli radní za ANO a TOP 09, podporovaní z opozičních lavic souputníky bývalého starosty Mlejnského a KSČM. Ti periodikum zpolitizovali a nejen odmítají otisknout odlišné názory zastupitelů, ale bohorovně si dovolili nasadit náhubek i generálními řediteli Evropské komise pro životní prostředí Danielu Callejovi, jehož oficiální vysvětlující stanovisko k pražskému okruhu chtěl otisknout starosta Štyler z HPP 11.
„Svým“ lidem naopak otiskli neuvěřitelná díla: Ing. Urbánkovi, který není kompetentní pro dopravu ani územní plán, dvoustránkový subjektivní a protievropsky laděný článek o dálničním okruhu a Ing. Jiravovi v rubrice Zprávy z rady osobní PR - vyznání z lásky k práci na zahradě, koukání na televizi a toulky krásnou českou krajinou.
Zastupitelstvo skončilo po necelých devadesáti minutách. ANO, TOP 09 a jejich spojenci odmítli zabývat se čímkoliv, co svolavatelé navrhli. Především se nechtěli dohodnout na právu zastupitelů, aby jejich názory mohly být v obecním periodiku v přiměřeném rozsahu publikovány.

Den před zastupitelstvem se shodou okolností vláda ČR dohodla na postupu při přípravě dokončení Silničního okruhu kolem Prahy v souladu s platnou legislativou. V zastupitelstvu Prahy 11 je právě na toto téma od května na první pohled těžko pochopitelný spor, protože pokračování okruhu přes Jižní Město v žádném případě vést nemůže. Spor se promítá i do senátní volební kampaně, které se účastní hned tři členové zastupitelstva.
Svolavatelé mimořádného jednání se znovu pokusili hledat v této věci širší shodu a rozšířili původní návrh pořadu jednání. Navrhli například
-  zvážit otištění stanoviska Evropské komise a distancovat se od nepravdivého osočování EU
-  diskutovat o právní ochraně občanů před vlivy kamionové dopravy
-  podpořit dodržování zákonných požadavků při navrhování dopravních staveb
-  žádat urychlenou a legální dostavbu pražského dálničního okruhu
-  podpořit včerejší konstruktivní memorandum vlády ČR k dostavbě okruhu
Žádný z těchto návrhů nebyl přijat. Své ministry podpořila jen menšina zastupitelů ANO a žádný z ČSSD.

Co na to tři místní potencionální senátoři?
Jakub Lepš z TOP 09 a Petr Sýkora ze strany bývalého starosty Mlejnského setrvali na dosavadní pozici: „Platné zákony nás nezajímají, musí se z nich udělat výjimka. K čemu nějaké posudky vlivu na životní prostředí? My víme nejlíp, kudy má okruh vést. Trasu si prostě odhlasujeme.“
Všechny návrhy naopak podpořil Ladislav Kos, který kandiduje za HPP 11, KDU-ČSL, Piráty a Zelené.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Ing. Václav Šmrha (KDU-ČSL)
člen ZMČ Praha 11, člen výboru ZMČ pro rozvoj a životní prostředí

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama