Ing. Václav Zemek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.07.2010 15:54:41

Největší nepřítel ministra Drobila? Šatník zaměstanců

Největší nepřítel ministra Drobila? Šatník zaměstanců

Místo boje proti prachovým částicím vyhlásil ministr Drobil boj sandálům.

Ochrana ovzduší je v rámci programu ochrany životního prostředí jeden ze stěžejních pilířů politiky ČSSD. Pro naši společnost pokládám za velmi důležitou otázku, jak čistý vzduch lidé dýchají a jaký vliv mají znečišťující látky v něm obsažené na naše zdraví. Ačkoli v posledním desetiletí došlo k určitému zlepšení, nelze pokládat ochranu ovzduší v ČR za dostatečnou, jak jsme se mohli přesvědčit při smogových situacích letos v zimě. Alarmující je také nárůst koncentrací některých sledovaných látek, například prachových částic.

Jako jednu z příčin současného stavu vidím i nedostatečnou legislativu. Současný zákon o ochraně ovzduší totiž neřeší třeba regulaci mobilních zdrojů znečištění nebo nedostatečně reguluje výstavbu nových stacionárních zdrojů v oblastech se zhoršenou kvalitou ovzduší.

Zatímco nový ministr životního prostředí Pavel Drobil se spoléhá pouze na novelu a populistické výjezdy do regionů, ČSSD chce jít v této věci cestou nového zákona o ochraně ovzduší, který dostatečně zajistí odpovídající ochranu a standardizuje podmínky. Pokud trojkoaliční vláda zákon v dohledné době sněmovně nepředloží, je ČSSD připravena předložit vlastní návrh.

Namísto posuzování stylu obuvi a zavádění „přísných" ministerských směrnic o přípustném oblečení pro zaměstnance, jak dnes uvádí server Aktualne.cz, by se měl ministr životního prostředí soustředit na skutečně podstatné a důležité věci v oblasti životního prostředí. Prachové částice v ovzduší jsou pro společnost skutečně nebezpečnější než sandály, pane ministře.

Václav Zemek, stínový ministr životního prostředí za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama