Ing. Václav Zemek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.07.2010 11:40:49

Personální zemětřesení na MŽP

Personální zemětřesení na MŽP

ČSSD sleduje s velkými obavami chování nového ministra Pavla Drobila.

Sociální demokracie sleduje s velkými obavami chování nového ministra životního prostředí Pavla Drobila. Odvolání všech náměstků a všech ředitelů sekcí (s výjimkou Ruth Bízkové) jen doplňuje další z řady personálních čistek nových ministrů. Zároveň lze tyto kroky nového ministra Drobila označit jako pokus o kompletní paralyzování činnosti ministerstva životního prostředí.

Takovéto personální zemětřesení v případě, kdy byl nový ministr Drobil původně navržen na ministra průmyslu a obchodu a s problematikou životního prostředí má minimální zkušenosti, znamená vážné narušení kontinuální práce resortu. Je třeba si uvědomit, že byla odvolána řada zkušených dlouholetých pracovníků, které bude velmi obtížné nahradit. Plány nového ministra na "odzelenění" ministerstva zároveň vzbuzují riziko, že veřejný zájem zajištění čistého životního prostředí může být ohrožen.

Otazníky vzbuzují i některá nová jména, která ministr na úřad dosazuje - například PhDr. Ivo Hlaváč v minulosti pracoval pro ČEZ a pak pro MZE; dalším je například Tomáš Vrbík, bývalý poslanec za US-DEU a blízký spolupracovník Ivana Langera.

Životní prostředí, jeho ochrana a trvale udržitelný rozvoj je důležitým tématem sociální demokracie, stejně jako celé naší společnosti. Apeluji tedy na nového ministra Drobila, aby zvážil personální zemětřesení a obsazoval důležité posty především s důrazem na odbornost a kvalifikaci a ne podle politického diktátu.  

Václav Zemek
poslanec PSP ČR
stínový ministr životního prostředí za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama