Ing. Václav Zemek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.04.2011 17:40:00

Ve sporu o Šumavu je dohoda možná

Ve sporu o Šumavu je dohoda možná

Ve čtvrtek proběhla ve Steinerově sále Lidového domu panelová debata o NP Šumava, kterou pořádala ekologická platforma ČSSD Zvonečník.

Mezi diskutujícími byli zástupci různých zájmových skupin - místních samospráv, akademické obce, politické reprezentace či občanských sdružení, kteří prezentovali své pohledy na problematiku. Zúčastnilo se i několik známých osobností jako například Vladimír Špidla či Petr Uhl.

Debata ukázala, že i přes některé dílčí rozpory panuje v zásadních věcech shoda. Všechny zúčastněné strany projevily vůli na zachování NP Šumava a otevření dialogu, který by vedl k širší shodě. Společným cílem je rovněž příprava zákona o NP Šumava.

Sociální demokracie chce maximální mírou přispět k dohodě, která povede k zachování NP Šumava, podmínkou je ovšem znovuzapojení akademické obce do debaty o podobě národního parku.

Václav Zemek, stínový ministr životního prostředí za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama