Ing. Václav Zemek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.08.2010 9:09:20

Zastavení železničních staveb může vést k ekologickým škodám

Zastavení železničních staveb může vést k ekologickým škodám

Snaha ministra dopravy o redukci nákladů na stavbu silnic, dálnic a železnic je zcela pochopitelná.

Méně pochopitelný je ovšem jeho nekoncepční přístup zastavování železničních staveb na úkor těch silničních, zvlášť vezmeme-li v úvahu, že ministr tyto plošné škrty výstavby 31 železničních staveb nepodložil žádnou odbornou ekonomickou analýzou, o ekologické koncepci ani nemluvě.

Ministr Bárta tak veřejnosti sděluje jediné – zhoršené ovzduší, hluk a důsledky těžké kamionové dopravy na životy tisíců lidí, kteří bydlí v okolí tranzitních zón, mě nezajímají. Svými škrty dosahuje matematicky ušetřených miliard, nešetrnost těchto opatření na životní prostředí a společnost jsou mu ale evidentně ukradené. Stejně ukradený je mu předvolební slib jeho mateřské strany Věcí veřejných svým voličům: Odmítáme návrhy na omezení práva občanů efektivně se podílet na rozhodování o investičních projektech dotýkajících se životního prostředí v jejich okolí. Opravdu ministr Bárta vedl s veřejností diskuzi, které stavby zastavit a které ne? Kolik ekologických sdružení dostalo prostor se k takto zásadnímu rozhodnutí vyjádřit, když slovo často nedostali ani tamní komunální politici, kterých se konkrétní stavby týkají?

Ministr Bárta tímto zcela ignoruje moderní dopravní trend přesunu části zboží z kamionové (především tranzitní) dopravy ze silnic na železnice. Tuto snahu přitom deklarovaly předchozí vlády, včetně ČSSD. Svým dnešním rozhodnutím ministr také ignoruje komplexnější využitelnost husté železniční sítě a koridorů, kterými Česká republika disponuje. 

ČSSD jednoznačně prosazuje propojování dopravních koridorů a maximální využití železnice především v oblastech, kde je silniční doprava pro okolní obyvatele často neúnosná. Omezit chceme také kamionovou dopravu, především tranzitní, která přes naší zemi pouze projíždí a společně s odborníky hledat cesty, jak tuto dopravu přesunout na železnici. 

Vyzývám ministra Bártu a jeho úřad, aby spolu se zastavováním staveb předložili jasnou a odborně podloženou studii ekologických dopadů na svá rozhodnutí. Obávám se ale, že nic takového ministerstvo nemá.

Václav Zemek, stínový ministr životního prostředí za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama