Ing. Věstislav Křenek

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.08.2012 15:58:29

Komunisté jsou a budou připraveni

Komunisté jsou a budou připraveni

Pravicové spektrum v ČR za vydatného přispění prodejných médií stále více častěji straší český národ nástupem skutečných komunistů z KSČM k přímému podílu na řízení státu.

Ještě v nedávné době a občas i nyní se ale zároveň vyjadřovali o KSČM jako o nostalgické straně s přestárlou  členskou základnou, která zákonitě vymírá. Pokud by tomu ale skutečně tak bylo, proč potom takový strach z těch přestárlých komunistů??

Pravda o komunistech je tedy zřejmě jiná, než jak média a jejich servilní  agentury hlásají  do světa. Síla skutečných komunistů totiž spočívá převším v jejich čestné zásadovosti, v jejich kolektivním posuzování politických jevů a v nabídnutí skutečně promyšleného programu ve prospěch nejen všech poctivě pracujících lidí, ale i těch, kteří ne vlastní vinou přišli o práci a také těch, kteří po své celoživotní práci by si měli užívat důstojného stáří bez obracení peněz v ruce a přemýšlení toho, co koupit a co ne.

Když už v  mediálních diskusích nato  přijde, tak zděšení moderátoři pod tíhou snesených argumentů mají už jen obrannou otázku „Kde na to vezmete?“ a hned se jízlivě  ptají, zda budou komunisté znovu znárodňovat. Představa, že by dnešní komunisté ve  věku 80 let něco znárodňovali už dotyčným moderátorům ale uniká, nebo spíš tuší, že by se tou představou před národem zcela zesměšnili. Pravdou je, že KSČM má daleko širší věkové složení svých členů, které sice není optimální, ale je plně postačující k tomu, aby komunisté v případě přímého podílu na řízení státu, v souladu s Ústavou ČR a s právní legislativou byli schopni nastolit takové systémové změny, aby došlo k spravedlivému přerozdělení finančních toků a k důslednému naplnění celého očistného procesu nejen k zamezení vlivu finanční oligarchie v ČR, všelijakých kmotrů, kmotříčků, ale také k nastolení důsledného uplatnění trestně právní odpovědnosti za ekonomická zvěrstva spácháná na českém národě po roce 1989.

Komunisté velmi pozorně sledovali všechny nedávné justiční hrátky a mediální výstupy k situaci v resortu spravedlnosti, které byly plné jak nesmyslů, tak i zcela zavádějících závěrů, které měly zmást veřejnost. S odstupem několika týdnů je už možné s chladnou hlavou postupně posuzovat jak důvody překotného odvolání ministra spravedlností Pospíšila a jmenování nového ministra Blažka, tak i otálení s jmenováním paní Bradáčové do funkce pražského vrchního státního zástupce.  V posledním případě ponechme potřebný čas paní Bradáčové a sledujme, jak uskuteční  v praxi své představy a záměry v boji proti korupci. Jisté ale je, že všechny uvedené jevy měly svá politická zadání, a že komunisté nepodlehli mediální masáži a euforii o tom, jak paní Bradáčová zatočí s korupčními případy. Komunisté tak nečekají další proklamace, ale budou už hodnotit podle činů.

To předsedu „protikorupční“ vlády p. Nečase už můžeme v oblasti justice hodnotit skutečně podle činů. Osobně mohu předsedu vlády ČR označit za sabotéra v boji proti korupci a to z prostého důvodu. Už od letošního února, tedy půl roku, leží v jeho vládním šuplíku věcný záměr zákona o státním zastupitelství, který už byl projednán Legislativní radou vlády i Vládním výborem proti korupci a oba orgány jej doporučily vládě ke schválení, což se k dnešnímu dni ještě nestalo a jeho projednání je zatím v nedohlednu. Tady už nejde o nějaké procesní zdržení ale jde o výslovný záměr pozdržení toho, aby se na návrhu zákona začalo konečně pracovat. Půlroční prodleva a nekonání  předsedy vlády ČR k předloženému záměru zákona tak má nejen své osobité příčiny, ale také to někomu má sloužit, jenže český národ to rozhodně není. Takový postup předsedy vlády ČR je proto nutné ostře odmítnout a to nejen proto, že je to v plném rozporu s představami komunistů o boji proti korupci ale také i v rozporu se zájmy drtivé části společnosti.

Těch typických symbolů neschopností Nečasovy vlády je ale přílíš mnoho a jen jejich výčet by už nyní vydal na samostatný sborník a schématický nákres propojenosti kmotrů s politiky pravice by vydal na hustě zakreslenou velkou nástěnnou mapu. Faktem ale je, že k přesnému zmapování všech ztrát a zlodějen za posledních 22 let bude muset dojít, aby bylo započato s nápravou. Komunisté jsou a budou připraveni plně se podílet na této nápravě ne pouze jen z opozičního pohledu, ale pokud dostanou od voličů potřebný mandát, tak i z pozic budoucího hospodáře. Nyní mohou zatím jen sčítat škody způsobené dosavadními vládami, připravovat propracování hlavních úkolů uložené VIII. sjezdem KSČM a personální výběr k jejím zajištěním.

Ing. Věstislav Křenek, zastupitel města Domažlice

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama